Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΓΕΣΥΚ: "Η υπομονή μας εξαντλήθηκε"

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
16 Οκτωβρίου 2024 / 13:35

"Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Υγείας για αυτόν τον "τίμιο" αγώνα διάλυσης της Παθολογικής κλινικής"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΓΕΣΥΚ). Καλούμε όλους τους Κερκυραίους να γιορτάσουν μαζί μας αυτή την "επιτυχία": την προκήρυξη όχι μίας, αλλά ολόκληρων δύο θέσεων ιατρών για το νοσοκομείο μας, μετά από σχεδόν ένα χρόνο χωρίς καμία προκήρυξη! Και αν αυτό δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, η μία από αυτές είναι θέση Επιμελητή Α' Παθολόγου. Απίστευτο!

Καταφέρνουν να αποκλείσουν κάποιον που μόλις ολοκλήρωσε την ειδικότητά του! Για να το κάνουμε λιανά, όποιος έχει τελειώσει την ειδικότητά του μετά τον Νοέμβριο του 2022 δεν μπορεί να συμμετάσχει στην προκήρυξη για να εργαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας!

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Υγείας για αυτόν τον "τίμιο" αγώνα διάλυσης της Παθολογικής κλινικής.

 

Τα καλύτερα έρχονται!

 

Να τονίσουμε ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι, οι οποίοι καλούνται να εφημερεύσουν 15 ημέρες ο καθένας! Ποιος πιστεύει ότι με δύο παθολόγους που εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, η Παθολογική Κλινική είναι ασφαλής για τους ασθενείς; Η κατάσταση είναι πλέον επικίνδυνη.

Ποιος θα έμπαινε σε αεροπλάνο με μόνο δύο πιλότους χωρίς ξεκούραση; Πόσο μάλλον όταν έχουμε ήδη πρόβλημα υγείας και αναζητούμε βοήθεια. Αλήθεια, από ποιον; Από γιατρούς που σε λίγο δεν θα υπάρχουν;

Η μη προκήρυξη μαζικών θέσεων με γενναία κίνητρα μάς αφήνει μόνο μία εξήγηση: ότι έχει παρθεί η απόφαση για εφημέρευση τομέα, αδιαφορώντας για τη σύγχρονη ιατρική και τις αποφάσεις του ΚΕΣΥ, ελπίζοντας κάποιος Ιατρός να δεχτεί την ευθύνη και να συναινέσει, κάτω από την πίεση της έλλειψης παθολόγων ή να μεθοδευτεί ή μετακίνηση γενικών ιατρών στην κλινική – των παιδιών για άλλες τις δουλειές-.

Τα ΤΕΠ του Παθολογικού, αόρατα για το Υπουργείο, δεν διαθέτουν μόνιμο ιατρό και βασίζονται σε μετακινημένους γενικούς ιατρούς που παραμένουν εκεί με το... ζόρι, ελπίζοντας σε βοήθεια που δεν ήρθε ποτέ, παρότι υπήρχαν και θέσεις για τα ΤΕΠ στην προκήρυξη εμείς ως εκ θαύματος ήμασταν ΑΟΡΑΤΟΙ .

Παρά το ότι βγάλαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι με στρατιωτικούς γιατρούς—κάποιους μάλιστα παρά τη θέλησή τους—κάνοντας όλοι υπεράνθρωπες προσπάθειες, περιμέναμε με αυτή την προκήρυξη να πάρουμε μια ανάσα. Όμως, τίποτα δεν αλλάζει.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Από εδώ και πέρα, όποιος παίζει με την υγεία μας θα μας βρει απέναντί του. Ας αποφασίσουν οι τοπικοί φορείς και η διοίκηση του νοσοκομείου: είναι μαζί μας ή απέναντι;

Τουλάχιστον, να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να πείτε την αλήθεια, και να μην καλλιεργείτε ψεύτικες ελπίδες στο προσωπικό και στους πολίτες ότι όλα θα καλυτερέψουν.

Και για να το πούμε ξεκάθαρα: παρά τους πανηγυρισμούς και τις ευχαριστίες προς το Υπουργείο, αυτή η προκήρυξη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ζητιανιά.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ