Σάββατο 12.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό Κέντρο: «Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους»

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
09 Οκτωβρίου 2024 / 14:07

"Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζομένου που έφυγε από τη ζωή"

(ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ). Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, το τέταρτο τη φετινή χρονιά, είχαμε σήμερα στην Κέρκυρα. Άλλος ένας εργαζόμενος, εργολαβικού συνεργείου αυτή τη φορά, θυσιάστηκε στον βωμό της επιχειρηματικότητας, πέφτοντας στο κενό από καλάθι αναβατόριου σε ανακαίνιση γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού.

Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζομένου που έφυγε από τη ζωή.

Για άλλη μια φορά θα τονίσουμε ότι η απουσία των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση και η πίεση «να βγει η δουλειά» γρήγορα και σε μεγάλο όγκο, οδηγεί συχνά-πυκνά σε εργατικά ατυχήματα, άλλοτε με τραυματισμούς και άλλοτε θανατηφόρα.

Όσο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα θα κυριαρχεί, θεοποιώντας τα κέρδη και βάζοντάς τα πάνω από τις ζωές των ανθρώπων, οι εργαζόμενοι θα βγάζουμε το μεροκάματο του τρόμου και θα βλέπουμε τις ζωές μας και την υγεία μας εκτεθειμένες σε πολύμορφους κινδύνους.

Η εργατική τάξη, εκτός από τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αύξηση του εισοδήματός της, πρέπει να παλέψει για την προστασία της ζωής στους χώρους δουλειάς και για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Ο αγώνας αυτός είναι σκληρός γιατί τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, οι εκμεταλλευτές τα υπολογίζουν ως κόστος και δεν είναι διατεθειμένοι, αν δεν πιεστούν, να δαπανήσουν από τα κέρδη τους για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων.

Γι’ αυτό και ο αγώνας αυτός πρέπει πρώτα να δοθεί με την απάντηση της εργατικής τάξης στο δίλημμα: Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ