Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

“Τέχνες, Γράμματα και Πολιτική στην παλιά πόλη της Κέρκυρας”

CULTUREPOLIS
25 Σεπτεμβρίου 2024 / 12:20

Ένας περίπατος που σχεδίασε η CulturePolis, στα πλαίσια των "Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς"

Η CulturePolis συμμετέχει στις “Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, όπου φέτος η θεματική έχει τίτλο: “Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά”.

Με έναν περίπατο ερμηνείας στην Πολιτιστική Διαδρομή που σχεδίασε η ομάδα μας: “Τέχνες, Γράμματα και Πολιτική στην παλιά πόλη της Κέρκυρας”, θα ακολουθήσουμε τα ίχνη των Ενετών, των Άγγλων και των Επτανήσιων.

Στόχος της δράσης είναι η σύνδεση των αφηγήσεων του παρελθόντος και η δημιουργία νέων δεσμών στο παρόν για τα σημεία ενδιαφέροντος: Θέατρο San Giacomo, Φιλαρμονική εταιρία Μάντζαρος, Ιόνιος Ακαδημία, Θέατρο «Φοίνιξ», Ιόνιος Βουλή, Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης.

Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί η τρισδιάστατη απεικόνιση των σημείων ενδιαφέροντος για την αποτελεσματικότερη παρατήρηση και ερμηνεία τους. Στο τέλος του περίπατου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες καταγραφής αφηγήσεων και τεκμηρίων αναφορικά με την πολιτιστική κληρονομιά με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών μέσα από την παρουσίαση σχετικών έργων της CulturePolis.

Η δράση θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου και η διεξαγωγή θα γίνει στα ελληνικά. Θα δοθεί προτεραιότητα στη συμμετοχή γονέων και παιδιών.

Ώρα έναρξης: 17:30

Ώρα λήξης: 19:30

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ουσών: 20 άτομα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με δήλωση στη φόρμα.

Θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα ενημέρωσης για το σημείο εκκίνησης του περιπάτου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhpWTrQeuE9x6rre3BNq0XiRizZyPCpDfLcEPGTM9JHhY1ew/viewform?pli=1

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ