Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σωματεία συνταξιούχων

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
19 Σεπτεμβρίου 2024 / 11:28
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η συγκέντρωση έχει οριστεί για την Πέμπτη 26/09 στις 10:00 στην πρώην νομαρχία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρώην νομαρχία καλεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας σε συνεργασία με τα Σωματεία των Συνταξιούχων του Δημοσίου – ΝΑΤ – ελευθέρων επαγγελματιών Κέρκυρας. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για την Πέμπτη 26/09 στις 10:00. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι με 10€ αύξηση τον μήνα είναι δυνατόν να καλύψουμε τις ανάγκες μας και υπερηφανεύεται γι’ αυτό χωρίς ντροπή, μη λαμβάνοντας υπόψη τις υπέρογκες αυξήσεις φαρμάκων, τροφίμων, ενέργειας αλλά και κάθε καταναλωτικού αγαθού που σε πολλές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί κατά 200%.

Καμιά κουβέντα για τα δώρα και τα αναδρομικά αλλά και την προσωπική διαφορά. Επίσης, η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι το πενιχρό επίδομα Χριστουγέννων δεν θα δοθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους όπως πέρυσι, γιατί θεωρεί πλούσιους όσους έχουν σύνταξη κάτω από 1.000€.

Η λέξη «ψίχουλα» που χρησιμοποιούμε συνήθως για να χαρακτηρίσουμε τις εκάστοτε κυβερνητικές παροχές, σε αυτήν την περίπτωση είναι…υπερβολική! Θα ταίριαζε αν ήμασταν…μυρμήγκια. Αλλά δεν είμαστε μυρμήγκια. Είμαστε άνθρωποι, οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που έχουμε πληρώσει όλα όσα όλες οι κυβερνήσεις μάς έχουν αφαιρέσει, και σήμερα, μετά από όλες τις περικοπές, δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις βασικές μας ανάγκες και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οξύνει στο έπακρο οι αντεργατικές τους πολιτικές και δεν πρόκειται να ανεχθούμε την ωμή περιφρόνηση της κατάστασής μας και της νοημοσύνης μας.

Διεκδικούμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, που να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια στο ρεύμα, στα τρόφιμα, στα φάρμακα.

Κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.