Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έως και τριπλασιασμός τελών στην εστίαση!

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
16 Σεπτεμβρίου 2024 / 19:32
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Τι προβλέπεται για μαγαζιά και ξενοδοχεία. τρεις μήνες διήρκεσε η επεξεργασία του νέου τιμοκαταλόγου για τα σκουπίδια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εντύπωση αναμένεται να προκαλέσει το νέο τιμολόγιο των ανταποδοτικών τελών στα σκουπίδια. Προαναγγέλλεται ουσιαστικά σήμερα, με τη δημοσίευση του άρθρου του δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας, Στ. Πουλημένου, ο οποίος περιγράφει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία του Δήμου. Αναφέρεται σε δυο κυρίως λόγους την καθήλωση των τελών εδώ και πολλά χρόνια, και τούτο παρά την πρόβλεψη να συντάσσεται κατ' έτος ισολογισμός και αναλόγως να αναπροσαρμόζονται οι τιμές, γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ! Βεβαίως και στην οικονομική αιμορραγία που προκαλείται από την υποχρέωση της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός Κερκύρας, τουλάχιστον για τέσσερα, πέντε χρόνια ακόμα, και πάντως μέχρι να αποπερατωθεί το εργοστάσιο και να λειτουργήσει.

Στη δημοτική Επιτροπή αναμένεται να πάνε προτάσεις στις οποίες προβλέπεται ο τριπλασιασμός της τιμής των τελών στα καταστήματα εστίασης και η επιβάρυνση των ξενοδοχειακών μονάδων με τέλη ύψους 10€/τετραγωνικό μέτρο. Η προετοιμασία του νέου τιμοκαταλόγου άρχισε από τα τέλη Μαΐου, θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.