Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλ. Αυλωνίτης στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας (photos)

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
15 Σεπτεμβρίου 2024 / 15:13
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Να θυμόμαστε επίσης ότι κι οι πρόγονοί μας υπήρξαν πρόσφυγες, που πρόκοψαν και βοήθησαν την Ελλάδα πολλαπλά"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας έδωσε το παρόν ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Αυλωνίτης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει σχετικά:

«Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ένα στεφάνι στην μνήμη των Ελλήνων που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, ξεριζώθηκαν από τη γη τους, έγιναν πρόσφυγες, αλλά στάθηκαν ολόρθοι, περήφανοι και δημιουργικοί, αποτελώντας παράδειγμα δύναμης και θέλησης για ζωή.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η Μικρασιατική καταστροφή υπήρξε επακόλουθο του εθνικού διχασμού και εκείνο που πρέπει όλοι να διδαχθούμε είναι η σημασία της ενότητας, της ομοψυχίας, της φρόνησης και της αλληλεγγύης. Να το θυμόμαστε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, στην πολιτική, στην κοινωνία, στην καθημερινή μας πρακτική.

Να θυμόμαστε επίσης ότι κι οι πρόγονοί μας υπήρξαν πρόσφυγες, που πρόκοψαν και βοήθησαν την Ελλάδα πολλαπλά.

Και τέλος, να μην ξεχάσουμε την ιστορία, τις ρίζες και τις μνήμες μας, για να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Για να κατανοήσουμε κάποια στιγμή ως Έλληνες ότι μόνο η ενότητα και η συνεργασία θα πάνε μπροστά τούτο τον τόπο.»

ΦΩΤΟ@ ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.