Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Ορθοπεδικού και Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, Περικλή Μπαλανίκα

ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ
31 Αυγούστου 2024 / 11:39

Ως Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Περικλής διακρίθηκε για την αφοσίωσή του στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών και την προώθηση των επιστημονικών αξιών

Στο άγγελμα της απώλειας του Ιατρού Ορθοπεδικού Περικλή Μπαλανίκα, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ανακοίνωσε:

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για τον θάνατο του αγαπητού μας Δημότη, Ορθοπεδικού Ιατρού και Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, Περικλή Μπαλανίκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, μετά από μακροχρόνια και γενναία μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Περικλής υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση την ιατρική επιστήμη, προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του στους ασθενείς του. Η καριέρα του χαρακτηρίστηκε από υψηλό επαγγελματισμό, ήθος και αγάπη για τον άνθρωπο. Η απώλειά του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον ιατρικό κόσμο και την κοινότητά μας.

Ως Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Περικλής διακρίθηκε για την αφοσίωσή του στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών και την προώθηση των επιστημονικών αξιών. Το όραμα και οι προσπάθειές του άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στον χώρο της υγείας, και η συμβολή του θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές και τις συνειδήσεις όλων μας.

Η μακρά και γενναία του μάχη με την επάρατη νόσο αποτελεί παράδειγμα κουράγιου και αξιοπρέπειας. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, παρέμεινε μέχρι το τέλος ενεργός, με το ίδιο πάθος και αφοσίωση που τον χαρακτήριζε καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η απώλεια του Περικλή αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή μέσα από το έργο του και τις αξίες που υπηρέτησε.

Με σεβασμό,

Ο Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας  Υγείας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,  Σπύρος Γαλάνης