Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μιλήστε μας, σας περιμένουμε!

ΦΟΙΤΗΤΕΣ
12 Αυγούστου 2024 / 10:05

Κάλεσμα μελών του Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, του Ιονίου Πανεπιστημίου στους νέους φοιτητές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας συγχαίρουμε όλους, όλες και όλα που έδωσαν τον αγώνα των Πανελληνίων εξετάσεων, ειδικά σε αυτή την περίοδο που το Δημόσιο Πανεπιστήμιο συνεχώς απειλείται. Παράλληλα, καλωσορίζουμε θερμά τα νέα άτομα που θα γίνουν μέρος αυτής της έντονης φοιτητικής κοινότητας. 

Από τη στιγμή της εγγραφής σας στο τμήμα, τεχνικά γίνεστε μέλη του φοιτητικού μας συλλόγου. Ο φοιτητικός σύλλογος είναι το συλλογικό σώμα οργάνωσής μας μέσω του οποίου εκφράζουμε σύσσωμα αιτήματά μας και στεκόμαστε αλληλέγγυα το ένα στο άλλο. Οργανωνόμαστε γύρω από γενικές συνελεύσεις στις οποίες όλες, όλοι και όλα μας έχουμε ισάξια θέση και αποφασίζουμε συλλογικά για ανησυχίες, προβλήματα, πολιτικές θέσεις, δράσεις και ό,τι άλλο προκύψει. Μαθαίνουμε το ένα από το άλλο σε πλαίσια δωρεάν μαθημάτων, δημιουργικών δράσεων και εργαστηρίων και συζητάμε ανοιχτά πάντα με σεβασμό.

Ήδη πέρυσι αρκετά από εμάς αυτοοργανωθήκαμε, κατεβήκαμε σε πορείες,  συντονίσαμε δράσεις, διαμαρτυρίες, μαθήματα ιαπωνικών, συναντήσεις ομάδας πλεξίματος, ανοιχτούς κύκλους συζήτησης, συλλογική μελέτη, μηνιαίες συνελεύσεις με ρεκόρ προσέλευσης την περίοδο των καταλήψεων (155 άτομα), αλλά και καταφέραμε να ανοίξει η θέρμανση στην κεντρική φοιτητική εστία στην αρχή της χρονιάς (αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο). Η κορύφωση των συλλογικών μας δράσεων επήλθε με την οργάνωση αυτόνομου συντονιστικού σώματος κατάληψης για τον διαθεματικό αγώνα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. 

Καθώς καταλαβαίνουμε ότι η ξαφνική μετάβαση στη φοιτητική ζωή δημιουργεί άγχος και προβληματισμό, πράγμα που έχουμε βιώσει και εμείς, στεκόμαστε δίπλα σας και είμαστε διαθέσιμες/οι/α είτε στο Instagram μας @fsdfiti είτε στο email μας [email protected] είτε σε προσωπικά μας στοιχεία επικοινωνίας που θα βρείτε παρακάτω.

Νιώστε ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι και για το πιο μικρό και ασήμαντο πράγμα.

Κόνι (she/her, they/them), @connietopia, Κώστας Κομπόστας (he/him), @ko_bo_stas Άλκης (he/him, they/them), @alkis._kan._ Σερένα (they/them), @serenaonmars, Ζεν (she/her, they/them), @tuis.matris, Μάριο (he/him), @zhelevmario, Λυδία (any pronouns), @lydia_typou, Μέλη Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας".