Σάββατο 16.11.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του κτηρίου της ΤτΕ στο πανεπιστήμιο

Από την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης του κτηρίου άλλοτε της ΤτΕ στο Ιόνιο πανεπιστήμιο. Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος, υποδιοικητής της ΤτΕ, Θεόδωρος Πελαγίδης, δήμαρχος κεντρικού Δήμου, Στέφανος Πουλημένος.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
22 Ιουλίου 2024 / 19:16
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Η ανακοίνωση το μεσημέρι της Δευτέρας της τελικής υπογραφής παραχώρησης του Κτηρίου όπου η Τράπεζα της Ελλάδας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Θα εγκατασταθεί εκεί το Τμήμα τουρισμού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ευχάριστη στιγμή. Η ανακοίνωση το μεσημέρι της Δευτέρας της τελικής υπογραφής παραχώρησης του Κτηρίου όπου η Τράπεζα της Ελλάδας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Παρών ο υποδιοικητής της ΤτΕ, Θ. Πελαγίδης. Στο πάνελ των ανακοινώσεων και ο δήμαρχος, Στ. Πουλημένος. Ο πρύτανης ανακοίνωσε πως τώρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε να στεγασθεί το συντομότερο εκεί το Τμήμα Τουρισμού ενώ ο δήμαρχος διαβεβαίωσε για την αρωγή του κεντρικού δήμου στις προσπάθειες επίλυσης του κτηριακού ζητήματος, συμπεριλαμβανομένου του στεγαστικού του προσωπικού του πανεπιστημίου και των φοιτητών.

Η αγορά του από το ακαδημαϊκό ίδρυμα συμφωνήθηκε από τους δύο φορείς, κατόπιν σχετικής πρότασης που κατέθεσε το Πανεπιστήμιο και ενέκρινε το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας. Το συμφωνηθέν αντίτιμο της αγοράς είναι 2.400.000 ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας. Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, εντός οικοπέδου επιφανείας 1554,45 τ.μ.

 

Από την εκδήλωση του Πανεπιστημίου με την Ενημέρωση στο ισόγειο του κτηρίου πέρσι με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την έκδοση της εφημερίδας. Ο καθηγητής, βιολονίστας Σπ. Γκικόντης με το σχήμα εγχόρδων του πανεπιστημίου.

 

Επί αγγλοκρατίας (1814) το κτήριο υπήρξε έδρα της Ιονίου Γερουσίας μέχρι το 1824 και το Μέγαρο του «Λατίνου Αρχιεπισκόπου» στέγασε τα δικαστήρια της πόλεως (Εφετείο, Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο) και έφερε στη πρόσοψή του «Δικαιοσύνης Μέγαρον», ενώ στον πίσω χώρο του κτιρίου διαμορφώθηκαν οι φυλακές των υποδίκων, που διατηρήθηκαν μέχρι την κατάρρευση του κτιρίου το 1943 στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1967 ύστερα από διαγωνισμό, το ερειπωμένο από τον πόλεμο κτήριο, αγοράστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αφού το αναστήλωσε στην αρχική του μορφή στέγασε τις υπηρεσίες του υποκαταστήματος για πολλά χρόνια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.