Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήλθαν ενισχύσεις στην Υπηρεσία καθαριότητας

Η δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας λέει πως έχει ήδη ξεκινήσει την αποκομιδή στις περιαστικές κοινότητες. Με μπουλντόζα και φορτηγό καθάρισε Δουκάδες και στο λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας από το Σαββατοκύριακο.
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
18 Ιουλίου 2024 / 08:25
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Στην αστοχία του μεταβατικού σχεδιασμού αποδίδονται οι συγκεντρώσεις σκουπιδιών στις περιαστικές κοινότητες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην παροιμία που όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει και όσον αφορά στην αποκομιδή των σκουπιδιών εδώ, ενδιαφέρον έχει η περίπτωση που άλλος κοσκίνιζε κι άλλος ζυμώνει. Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η ερμηνεία της συσσώρευσης της κόπρου του Αυγείου στην Παλαιοκαστρίτσα, τους Δουκάδες και γενικότερα στις περιαστικές κοινότητες. Σύμφωνα με δημοτικές πηγές η αδυναμία αποκομιδής οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και τώρα αποκαθίσταται. Από το περασμένη σαββατοκύριακο ήδη καθάρισαν τις ως άνω περιοχές.

Η νέα σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρεία αποκομιδής είχε μικρότερο αντικείμενο και συγκεκριμένα περιορίζεται στην πόλη, αφήνοντας εκτός τις περιαστικές κοινότητες. Ο νέος σχεδιασμός προέβλεπε την αντικατάσταση του εργολάβου από τη δημοτική Υπηρεσία καθαριότητας, με την προσθήκη του αναγκαίου προσωπικού. Οι προηγούμενοι έφευγαν, οι επόμενοι έρχονταν και έτσι άργησε το αίτημα στον ΑΣΕΠ για την αποστολή περί τους 40 εργαζόμενους, περιορισμένου χρόνου (σ.σ. οκτώ μηνών).

Με τούτα και με κείνα ο Δήμος εξασφάλισε δέκα κι άλλους δεκαέξι, κι έτσι ίσαμε το τέλος της σεζόν και του οικονομικού έτους πρέπει να θεωρείται καλυμένος από εργατικά χέρια ώστε να μην ξαναπροκύψουν τέτοια χάλια, όπως αυτά που επανεμφανίστηκαν, θυμίζοντες δοξασμένους καιρούς, και απεικονίστηκαν με την σχετική δοξολογία στα social.

Προσδοκάται ότι στον προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο, που θα κατατεθεί ίσαμε τα τέλη Αυγούστου και κυρίως με δεδομένο ότι προηγούμενοι και επόμενοι ταυτίζονται, η εξέλιξη θα είναι ανέφελη. Είθε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.