Σάββατο 29.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «ΟΧΙ στις εξαρτήσεις – ΝΑΙ στη ζωή»

ΠΑΓΚΙΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
26 Ιουνίου 2024 / 12:27

Η σημερινή μέρα ας αποτελέσει την κατάλληλη ευκαιρία για να λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά προσκόμματα και μια τέτοια μονάδα, με τόσο αξιόλογο έργο και προσφορά στη τοπική μας κοινωνία

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή και πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής. Η σημερινή μέρα μας καλεί να ανοίξουμε τα μάτια και να αγκαλιάσουμε με θεραπευτική φροντίδα και αγάπη όσους δοκιμάζονται και βαδίζουν με γενναιότητα τον δρόμο της απεξάρτησης, φωτίζοντας με τη στάση μας το δύσκολο μονοπάτι που οδηγεί από τη σκιά της κοινωνικής απομόνωσης στην επανένταξη.

Στην Κέρκυρα, το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι έντονο και διαρκώς μεγεθύνεται αντί να περιορίζεται. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, στηρίζει ένα ευρύ «αντιναρκωτικό» κίνημα που μαζί με τους ειδικούς μάχεται για την ανατροπή των αιτιών που το αναπαράγουν διαρκώς. Η δημιουργία της Θεραπευτικής Μονάδας Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ, του 5ου φορέα Πανελλαδικά που πιστοποιήθηκε επίσημα από το κράτος, μιας δομής που παρέχει αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο πλαίσιο του ΕΣΥ, αποτελεί κατάκτηση για την τοπική μας κοινωνία και τις δοκιμαζόμενες οικογένειες που βιώνουν το εθισμό και την εξάρτηση και προσπαθούν να τον κερδίσουν.

Η σημερινή μέρα ας αποτελέσει την κατάλληλη ευκαιρία για να λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά προσκόμματα και μια τέτοια μονάδα, με τόσο αξιόλογο έργο και προσφορά στη τοπική μας κοινωνία, να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στα παιδιά μας, διαθέτοντας την απαραίτητη στελεχιακή επάρκεια, διοικητική υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ