Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα Αυλωνίτη για την απώλεια του Νίκου Μάνδυλα

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
26 Ιουνίου 2024 / 09:47

Το τραγικό αυτό συμβάν μας υπενθυμίζει την επικινδυνότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ, διασφαλίζοντας την αδιάκοπη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους μας

Με βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του τεχνικού της ΔΕΔΔΗΕ που έφυγε σήμερα ξαφνικά και άδικα από κοντά μας από ηλεκτροπληξία, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Είναι πραγματικά θλιβερό να χάνουμε έναν άνθρωπο τόσο ξαφνικά και υπό τέτοιες συνθήκες.

Το τραγικό αυτό συμβάν μας υπενθυμίζει την επικινδυνότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ, διασφαλίζοντας την αδιάκοπη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους μας. Δυστυχώς, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στους ελέγχους και στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τέτοια τραγικά ατυχήματα. Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε προβλήματα στην εφαρμογή των προδιαγραφών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τα ατυχήματα είναι σχεδόν αναπόφευκτα.

Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να μεριμνά για την ασφάλεια αυτών των υπαλλήλων, οι οποίοι καθημερινά εργάζονται υπό αντίξοες και συχνά επικίνδυνες συνθήκες. Είναι απαραίτητο να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και να εφαρμόζονται αυστηρά πρότυπα ασφάλειας, ώστε να αποτρέπονται τέτοια τραγικά ατυχήματα.

Η απώλεια του εργαζόμενου  είναι ένα βαρύ πλήγμα για όλους μας και μας φέρνει αντιμέτωπους με την ευθύνη μας προς αυτούς τους ανθρώπους, ως πολιτεία. Πρέπει να είναι η τελευταία. Η σκέψη μας είναι κοντά στην οικογένεια και στους φίλους του, που βιώνουν αυτή την ανείπωτη οδύνη.

ΦΩΤΟ@INSTAGRAM/NIKOS MANDULAS