Παρασκευή 12.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης και πορεία για την Παλαιστίνη στις 21/05 (VIDEO)

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
22 Μαΐου 2024 / 14:15

Η συγκέντρωση έγινε έξω από την Ιόνιο Ακαδημία, χώρο όπου ξεκινούσε η παρέλαση για την επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ). Την Τρίτη 21 Μάη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης κι ενάντια στην ελληνική εμπλοκή, ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση έγινε έξω από την Ιόνιο Ακαδημία, χώρο όπου ξεκινούσε η παρέλαση για την επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ απέκλεισαν την περιοχή! Παρά το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας, η κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα δυναμική και μαχητική με συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «το αίμα των παιδιών κηλίδα που δε σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα-Παλαιστίνη», «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά», «το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΗΠΑ-Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» αλλά και «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» να δονούν την ατμόσφαιρα, παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο των μαχητικών αεροσκαφών και των πολεμικών ελικοπτέρων που συνεχώς περνούσαν πάνω από τον χώρο.

Την ίδια ώρα, στον χώρο μπροστά από τους επισήμους, σημαιοφόρος που συμμετείχε στην παρέλαση σήκωσε παλαιστινιακή μαντίλα εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη του λαού της χώρας μας στους Παλαιστίνιους, που σφαγιάζονται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ! Όταν οι συγκεντρωμένοι, μετά τη λήξη της παρέλασης, ξεκίνησαν πορεία, δυνάμεις των ΜΑΤ, με ασπίδες στα χέρια και έτοιμα προς χρήση λοιπά «εξαρτήματα», έκλεισαν τον δρόμο στους συγκεντρωμένους! Όμως, κάτω από την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών, ο αστυνομικός κλοιός αναγκάστηκε να υποχωρήσει και η πορεία πραγματοποιήθηκε κανονικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης!

Είναι χαρακτηριστικό πως απ’ όπου περνούσαν οι διαδηλωτές πλήθος κόσμου χειροκροτούσε και επευφημούσε ενώ πολλοί έμπαιναν στη διαδήλωση! Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στην πλατεία «Ανουντσιάτα» με τους συγκεντρωμένους να δηλώνουν σε ετοιμότητα για κάθε εξέλιξη και κάλεσμα!

 

ΦΩΤΟ/VIDEO@ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ