Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μαθητικά Καλλιτεχνικά Φεστιβάλ/ Ημέρες Δράσης. Μαζί!»

ΟΗΕ
21 Απριλίου 2024 / 15:53
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Σκοπός των φεστιβάλ, που έχουν τη σταθερή στήριξη και συμμετοχή τοπικών φορέων, μεταξύ άλλων από την τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συλλόγους γονέων και μουσεία, είναι να φέρει μαζί την εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα μέσα από το παιχνίδι, το μοίρασμα και τη δημιουργική συνομιλία"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τα «Μαθητικά Καλλιτεχνικά Φεστιβάλ/ Ημέρες Δράσης. Μαζί» την Τετάρτη 24/04 από τις 10:00 μέχρι τις 12:30 στο Παλαιό Φρούριο και την Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας.

Η δράση θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά.

Θα πάρουν μέρος:

150 μαθητές & μαθήτριες και 16 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία:

4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο "Αθηναγόρειο" Κέρκυρας

Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών Κέρκυρας

Δημοτικό Σχολείο Μελιτειέων Κέρκυρας

 Γυμνάσιο Λιαπάδων Κέρκυρας

 Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών ᾿Ανδρέας Κάλβος" Κέρκυρας

Γυμνάσιο Σκριπερού με Λυκειακές Τάξεις Κέρκυρας

3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

3ο ΓΕΛ Κέρκυρας

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες:

«Με έναρξη στις 9 Απριλίου και διάρκεια μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2024, στα μαθητικά φεστιβάλ με τίτλο «Μαζί», θα συναντηθούν περισσότεροι από 3.500 μαθητές και μαθήτριες, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, από 200 και πλέον σχολεία, καθώς και εκπαιδευτικοί, θεατροπαιδαγωγοί, γονείς και μέλη της τοπικής κοινότητας, που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και δρώμενα, αποτέλεσμα της δουλειάς των σχολείων κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων.

Σκοπός των φεστιβάλ, που έχουν τη σταθερή στήριξη και συμμετοχή τοπικών φορέων, μεταξύ άλλων από την τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συλλόγους γονέων και μουσεία, είναι να φέρει μαζί την εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα μέσα από το παιχνίδι, το μοίρασμα και τη δημιουργική συνομιλία. Τα παιδιά έχοντας δουλέψει πάνω σε έννοιες όπως η ενσυναίσθηση, η αποδοχή του άλλου και η κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για κάθε άτομο, θα συμμετάσχουν σε δράσεις που περιλαμβάνουν από παρουσιάσεις θεατρικών δρώμενων και αυτοσχεδιασμούς μέχρι ραδιοφωνικές εκπομπές, ταινίες και εικαστικές δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.