Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση: Προβολή ταινίας "Εκεί που κλαίνε τα ελαιόδεντρα"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
16 Ιουνίου 2024 / 16:36
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Τα έσοδα θα διατεθούν στην εκστρατεία του παλαιστινιακού ASHTAR Theatre Help our community in Gaza escape death - GlobalGiving για τους/τις δημιουργούς των "Μονολόγων από τη Γάζα" που απειλείται η ζωή τους σήμερα"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει διαδικτυακή δράση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη με προβολή της ταινίας "Εκεί που κλαίνε τα ελαιόδεντρα" (με ελληνικούς υπότιτλους) και συζήτηση με την πρωταγωνίστρια Ashira Darwish.

Η προβολή και η συζήτηση θα γίνουν στις 27/06 στις 20:00.

Εισιτήρια εδώ https://bit.ly/45nyQJE

Λίγα λόγια για την ταινία από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση:

«Η ταινία "Εκεί που κλαίνε τα ελαιόδεντρα" μας αποκαλύπτει τους αγώνες και την ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή. Διερευνά την απώλεια, το τραύμα και την αναζήτηση δικαιοσύνης. Παρακολουθούμε, μεταξύ άλλων, την Παλαιστίνια δημοσιογράφο και θεραπεύτρια Ashira Darwish, την ακτιβίστρια Ahed Tamimi και την Ισραηλινή δημοσιογράφο Amira Hass. Συναντάμε τον Dr. Gabor Maté, διάσημο γιατρό και συγγραφέα, να εργάζεται για τη θεραπεία του τραύματος με μια ομάδα γυναικών που έχουν υποστεί βασανιστήρια στις ισραηλινές φυλακές. Τα πανάρχαια τοπία φέρουν βαθιά σημάδια, ως μάρτυρες μιας βάναυσης πραγματικότητας, που περιλαμβάνει κατάσχεση προγονικής γης, εκτοπίσεις, φυλακίσεις, κατεδαφίσεις σπιτιών, στέρηση νερού και άρνηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, μέσα από το πέπλο της καταπίεσης, ρίχνουμε μια ματιά στην ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού – στις βαθιές ρίζες που τον κρατάνε ορθό για δεκαετίες σκοταδιού και διαλυμένων ζωών. Η ταινία μάς προσφέρει ένα συναισθηματικό ταξίδι που αποκαλύπτει την ανθρωπιά των καταπιεσμένων, ενώ παράλληλα θέτει το ερώτημα: Τι είναι αυτό που κάνει τον καταπιεστή τόσο αδίστακτα τυφλό μπροστά στην απανθρωπιά του;»

Διοργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση https://theatroedu.gr/

Τα έσοδα θα διατεθούν στην εκστρατεία του παλαιστινιακού ASHTAR Theatre Help our community in Gaza escape death - GlobalGiving για τους/τις δημιουργούς των "Μονολόγων από τη Γάζα" που απειλείται η ζωή τους σήμερα (https://www.gazamonologues.com/

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.