Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία της ΟΓΕ Κέρκυρας για τις γυναικοκτονίες (video)

ΟΓΕ Κέρκυρας
08 Απριλίου 2024 / 12:26

Τη διαμαρτυρία ενίσχυσαν φοιτητές του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Ομάδες Γυναικών Κέρκυρας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρειακή Ενότητα Κέρκυρας (Νομαρχία) με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία της 28χρονης. Τη διαμαρτυρία ενίσχυσαν φοιτήτριες των Τμημάτων Πληροφορικής και Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Μας γεννά οργή η εγκληματική αδιαφορία της κρατικής μηχανής που οδήγησε στο θάνατο τη νέα γυναίκα που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον κακοποιητή της στο αστυνομικό τμήμα και βρέθηκε δολοφονημένη έξω από αυτό!

Αντί να βρει τη βοήθεια και την προστασία που όφειλαν να δώσουν τα αρμόδια όργανα, εγκαταλείφθηκε μόνη να ψάχνει για το "100" και την "Άμεση Δράση", μέχρι που τη βρήκε ο δολοφόνος της, ένα μόλις μέτρο από το αστυνομικό φυλάκιο.

Δεν πάει άλλο με την κρατική βία και τρομοκρατία, από τη μια η αστυνομική αυθαιρεσία που αποτρέπει τις γυναίκες να στραφούν νομικά κατά των κακοποιητών και δολοφόνων τους και από την άλλη οι ποινικές διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα.

Αν και το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενο, πολλές φορές οι αστυνομικές αρχές ζητούν από το θύμα να κάνει μήνυση, δηλαδή δεν λειτουργεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία, ενώ η διάρκεια καταγραφής της μήνυσης μπορεί να κρατήσει και ώρες.