Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την απεργία πείνας κρατουμένων

ΦΙΛΟΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
13 Δεκεμβρίου 2023 / 09:40
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το διδακτικό προσωπικό εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας μαθητών του Σχολείου, που προσέρχονται καταβεβλημένοι και οριακά μπορούν να σταθούν στην τάξη, λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία πείνας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος –Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας επισημαίνουν το πρόβλημα που έχει προκύψει από την απεργία πείνας κρατουμένων στις Φυλακές Κέρκυρας. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν τα εξής: «Τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας με την απεργία πείνας σημαντικού αριθμού κρατουμένων, και κλιμακώνονται μέρα με την μέρα, απασχολούν σοβαρά και το Σύλλογό μας, καθώς, εκτός των άλλων, επηρεάζουν και την λειτουργία του Σχολείου.

 Ήδη το διδακτικό προσωπικό εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας μαθητών του Σχολείου, που προσέρχονται καταβεβλημένοι και οριακά μπορούν να σταθούν στην τάξη, λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία πείνας.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα να επιληφθεί των θεμάτων που απασχολούν το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας,  ως προς την εύρυθμη λειτουργία του. Καλούμε επίσης όλους τους τοπικούς παράγοντες πολιτειακούς και θεσμικούς, καθώς και την κοινή γνώμη, να ευαισθητοποιηθούν για τις συνθήκες που επικρατούν στις Φυλακές της Κέρκυρας.»

ΦΩΤΟ: FB/ΦΙΛΟΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.