Δευτέρα 04.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
25 Nov 2023 / 20:22

"Για τη λήψη μέτρων στήριξης των γυναικών-θυμάτων βίας, για εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνία, για την υιοθέτηση πολιτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία που θα γαλουχήσει τις νέες γενιές να αντιστέκονται σε πρακτικές βίας"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλ. Αυλωνίτης). Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μετά από χρόνιους αγώνες.

Σήμερα που η βία του πολέμου πλήττει πρωτίστως γυναίκες και παιδιά στη Γάζα, σήμερα που πληθαίνουν περιστατικά ακραίας βίας κατά των γυναικών στις χώρες που έχει επικρατήσει τυφλός φανατισμός, σήμερα που και σε χώρες του λεγόμενου "πολιτισμένου κόσμου" συνεχίζουμε να κλείνουμε τα μάτια στην έμφυλη βία, η 25η Νοεμβρίου υπενθυμίζει ότι οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν αμείωτοι.

 Για τη λήψη μέτρων στήριξης των γυναικών-θυμάτων βίας, για εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνία, για την υιοθέτηση πολιτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία που θα γαλουχήσει τις νέες γενιές να αντιστέκονται σε πρακτικές βίας.

Για το σεβασμό που αξίζουν οι γυναίκες. Για μια κοινωνία με ασφάλεια για όλους.
 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ