Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Λαζαρέτο από το ΚΚΕ Κέρκυρας

ΚΚΕ Κέρκυρας
07 Nov 2023 / 12:05

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 - Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία, πολιτιστικό πρόγραμμα, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ, διοργανώνουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, εκδήλωση μνήμης και τιμής των εκτελεσμένων στο Λαζαρέτο, αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής για όλους όσους εκτελέστηκαν από το αστικό κράτος επειδή δεν αποκήρυξαν την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ, τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, το δίκιο του λαού μας, την πίστη τους ότι ο λαός θα καταφέρει να οικοδομήσει μία δίκαιη κοινωνία, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία, πολιτιστικό πρόγραμμα, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Επίσης, θα στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου θα υπάρχει έκθεση υλικών και ντοκουμέντων ενώ θα λειτουργεί και έκθεση βιβλίων της Σύγχρονης Εποχής.

Η μετάβαση στο Λαζαρέτο, θα γίνει από το λιμάνι, με σημείο συνάντησης τα εκδοτήρια στις 10:30 το πρωί.

Μετά την επιστροφή από τη νησίδα του Λαζαρέτο, θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο χώρο της Πλατείας Μαντουκίου (δίπλα από την παιδική χαρά).