Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων στην παλιά πόλη

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
04 Αυγούστου 2023 / 20:54
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι μόνιμοι κάτοικοι που παρέλειψαν και δεν έχουν προβεί στην έκδοση της σχετική κάρτας εισόδου μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Καθημερινότητας του Δήμου, στην οδό Καλοχαιρέτου 3 (ώρες λειτουργίας 9 π.μ.-2 μ.μ.)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν από λίγη ώρα έκλεισε η οδός Σταματίου Δεσύλλα (photo) στο κέντρο της πόλης, την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Οι οδηγοί μετά την αρχική έκπληξη συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ποιες είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνεται στα ακόλουθα σημεία:

(α) Ελευθερίου Βενιζέλου και Λοχαγού Βλάικου (τάφρος).Το οχήματα θα κατευθύνονται υποχρεωτικά προς την Λοχαγού Βλάικου.

(β) Σταματίου Δεσύλλα και Γεωργίου Θεοτόκη (πεζόδρομος). Tα οχήματα που κινούνται από Λοχαγού Βλάικου προς Σταματίου Δεσύλλα θα κατευθύνονται υποχρεωτικά προς την Γεωργίου Θεοτόκη (Σαρόκο)

(γ) Λ. Αλεξάνδρας και Γεωργίου Θεοτόκη (μπόμπα). Δεν θα είναι εφικτή η προσέγγιση των οχημάτων από πλατεία Σαρόκο προς Γεωργίου Θεοτόκη.

(δ) Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Ριζοσπαστών Βουλευτών (ΕΛΤΑ). Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων από Λ. Αλεξάνδρας προς Ριζοσπαστών Βουλευτών

(ε) Λεωφόρος Δημοκρατίας και Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Τα οχήματα που κινούνται στην Λεωφόρο Δημοκρατίας θα κατευθύνονται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

(στ) Βραίλα Αρμένη και Ντίνου Θεοτόκη (μουσείο).Τα οχήματα που κινούνται επί της Βραίλα Αρμένη θα κατευθύνονται υποχρεωτικά στην Ντίνου Θεοτόκη.

Για την εφαρμογή των μέτρων θα υπάρχουν σε κομβικά σημεία των οδών άνδρες της Τροχαίας Κέρκυρας ενώ το έργο τους θα συνεπικουρηθεί και από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Μόνιμοι κάτοικοι

 Οι μόνιμοι κάτοικοι που παρέλειψαν και δεν έχουν προβεί στην έκδοση της σχετική κάρτας εισόδου μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Καθημερινότητας του Δήμου, στην οδό Καλοχαιρέτου 3 (ώρες λειτουργίας 9 π.μ.-2 μ.μ.). Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα: Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, αντίγραφο του Ε1 και φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητάς τους. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί συνολικά 1.000 κάρτες.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.