Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα όρια τους οι κάτοικοι των Καββαδάδων που λένε το νερό…νεράκι

Χωρίς νερό
18 Ιουλίου 2023 / 12:52
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Β. Αργυρός: Θα αποκατασταθεί η βλάβη στη γεώτρηση εντός την ημέρας. Από αύριο ομαλή η υδροδότηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νερό…νεράκι λένε κάτοικοι της κοινότητας Καββαδάδων στη Βόρεια Κέρκυρα που για ένα ακόμη καλοκαίρι έρχονται αντιμέτωποι με τα γνωστά προβλήματα.

Όπως επισημαίνουν στην «Ε» οι βρύσες έχουν «στεγνώσει» από νερό και σε περίπτωση που αυτό έρθει τελικά μια φόρα μέσα στην ημέρα, η πίεση είναι τόσο χαμηλή που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες. Αναγνώστης της «Ε» καταγγέλλει ότι εδώ και 32 ημέρες δεν έχουν νερό, ενώ κανείς από την ΔΕΥΑΚ δεν τους απαντά γιατί συμβαίνει αυτό και πότε η υδροδότηση θα επανέλθει κανονικά.

Το θέμα παρακολουθεί στενά η Πρόεδρος της Κοινότητας Καββαδάδων Αναστασία Λιουδάκη, η οποία έχει ήδη απευθυνθεί τόσο στο Δήμο Β. Κέρκυρας όσο και στη ΔΕΥΑΚ, ενώ πλέον έχει ξεκινήσει ενέργειες δια της νομική οδού και συγκεντρώνει στοιχεία για να τα καταθέσει στον Εισαγγελέα.

«Το πρόβλημα της υδροδότησης επί της ουσίας το αντιμετωπίζουμε κάθε καλοκαίρι εδώ και 10 χρόνια. Φέτος είμαστε έτσι εδώ και ενάμιση μήνα. Μπορεί το νερό να έρθει την ημέρα μια φορά, με πολύ χαμηλή πίεση για μια ώρα. Όλοι έχουμε προμηθευθεί δεξαμενές και αγοράζουμε νερό για να καλύψουμε τις καθημερινές μας ανάγκες», ανέφερε η κ. Λιουδάκη.

Η λύση βέβαια αυτή ανάλογα και με την κατανάλωση στοιχίζει, αφού το κάθε γέμισμα κοστολογείται με 100-120 ευρώ τη φορά, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούνται και επιπλέον παραγγελίες για τις εβδομαδιαίες ανάγκες των νοικοκυριών.

Οι Καββαδάδες έχουν 500 κατοίκους, ωστόσο στην περιοχή έχουν χτιστεί και βίλλες για τουριστική χρήση, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι ο πληθυσμός να αυξάνεται και επακόλουθα και η ζήτηση της κατανάλωσης νερού.

Όπως ανέφερε στην «Ε» η κ . Λιουδάκη, προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν και άλλα χωριά όπως είναι η Δάφνη, οι Ραφτάδες, οι Αρμενάδες, ο Αρίλλας και ο Αγ. Γεώργιος.

Τι λέει η ΔΕΥΑΚ

Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ Βασίλη Αργυρό, το πρόβλημα δημιουργήθηκε, λόγω βλάβης στη γεώτρηση που τροφοδοτεί με νερό το χωριό. Όπως είπε, η βλάβη θα αποκατασταθεί εντός της ημέρας, και από αύριο η υδροδότηση θα επανέλθει κανονικά.

«Κάηκε η αντλία και θα αντικατασταθεί. Δυστυχώς υπάρχει για όλο το νησί, μόνο ένα άτομο που κάνει τις αντικαταστάσεις αυτές. Το χωριό δεν είχε επάρκεια νερού για 3-4 ημέρες. Είχαν νερό όμως από αλλού», τόνισε στην «Ε». Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής επάρκεια νερού υπάρχει στην Κέρκυρα και όπου παρουσιάζεται πρόβλημα υδροδότησης, υπάρχει βλάβη.

Ανοιχτή επιστολή από τη ΛΑ.ΣΥ.

Τα προβλήματα πάντως με το νερό σε όλη την έκταση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αποτέλεσαν το αντικείμενο ανοιχτής επιστολής (17/07)της παράταξης ΛΑΣΥ, με την οποία ζητά τη σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.