Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγχαρητήρια Μπιάγκη στο Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου και το Γυμνάσιο Σκριπερού

Δημήτρης Μπιάγκης
07 Ιουλίου 2023 / 15:26

«Η Κέρκυρα της καινοτομίας διακρίνεται και διαπρέπει»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Την ώρα που η πολιτεία επιχειρεί να απαξιώσει τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια και τον ρόλο που αυτά διαδραματίζουν αλλά και υποβαθμίζει συνειδητά τη δημόσια εκπαίδευση, το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Γυμνάσιο Σκριπερού με Λυκειακές Τάξεις μας έκαναν πραγματικά υπερήφανους για τη σπουδαία και τιμητική διάκρισή τους, καθώς απέσπασαν το ασημένιο βραβείο για το 2023 στην κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία» στα αναγνωρισμένα και καταξιωμένα για 8η χρονιά Education Leaders Awards.

Η βράβευση αφορούσε σε δυο εξαιρετικές και ιδιαίτερες εργασίες που ανέδειξαν την αξία την βιωσιμότητας και της αειφορίας σε συνδυασμό με την προώθηση της τουριστικής συνείδησης, με βιωματικό, αλλά και ψηφιακό τρόπο, σε μαθητές και φοιτητές.

Η βράβευση αυτή αποτελεί αφενός ηθική ανταμοιβή για όλη την προσπάθεια που έγινε από τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους μαθητές, και αφετέρου προσφέρει επιπλέον κίνητρα στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας για τη συνέχιση τέτοιων αξιόλογων πρωτοβουλιών. Επιπλέον, η συντονισμένη αυτή δράση ανέδειξε για ακόμη μία φορά την καινοτόμο ανάγκη διασύνδεσης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη Δευτεροβάθμια.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Γυμνάσιο Σκριπερού, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους μαθητές που ανέδειξαν με την εργασία τους την ίδια την Κέρκυρα.