Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου σε κινητοποίηση για το τραγικό ναυάγιο

Εργατικό Κέντρο
15 Ιουνίου 2023 / 11:11

Σήμερα, Πέμπτη 15/6/2023, στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Εργατικό Κέντρο). Το διαρκές έγκλημα στις θάλασσες της Μεσογείου δεν έχει τελειωμό. Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου ήρθε να προστεθεί σε μία ατέλειωτη μαύρη λίστα που προκαλεί οργή και αποτροπιασμό, σε ένα απέραντο νεκροταφείο ξεριζωμένων που συνεχώς γεννά νέες τραγωδίες.

Οι επαναλαμβανόμενες τραγωδίες, οι αμέτρητοι πνιγμένοι, δεν μπορούν και δεν θα αφήσουμε να θεωρούνται μέρος της καθημερινότητας μας. Δεν θα συνηθίσουμε, ούτε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα. Είναι εγκλήματα που έχουν τη ρίζα τους στους πολέμους, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τη φτώχεια, και ως τέτοια θα πάρουν την απάντηση που πρέπει από τον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα.

Οι ευθύνες Ευρωπαϊκής Ένωσης - κυβερνήσεων για το συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες και στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστιες και δεν μπορούν να κρυφτούν.

Το Προσφυγικό θα συνεχίζει να διογκώνεται και οι πρόσφυγες και μετανάστες θα συνεχίζουν να πέφτουν θύματα διαφόρων κυκλωμάτων που «φύτρωσαν» πάνω στην πολιτική εγκλωβισμού των μεταναστών, τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Πάντα, μπροστά στο δίλημμα με τα κέρδη των λίγων ή τις ζωές των πολλών, Ε.Ε., κυβερνήσεις, και Κεφάλαιο στοιχίζονται πίσω από τα κέρδη! Γι’ αυτό το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι καθημερινά τραγικά επίκαιρο και γι’ αυτό πρέπει η οργή μας να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες, να αγωνιστούν με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς ξεριζωμένους, χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί τους εργαζόμενους, όλο τον λαό του νησιού μας σε κινητοποίηση, σήμερα, Πέμπτη 15/6/2023, στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Κάναν τη Μεσόγειο υγρό νεκροταφείο.

Δε θα συνηθίσουμε ποτέ μας το σφαγείο