Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιπολεμικό Φεστιβάλ στην Αχαράβη από την Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας

Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας
07 Αυγούστου 2019 / 13:28
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντιπολεμικό Φεστιβάλ οργανώνει η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ, με αφορμή την συμπλήρωση 74 χρόνων από το

αναίτιο έγκλημα των ΗΠΑ, που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας: "Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Αυγούστου, στις 8:00μμ έξω από την τράπεζα στην Αχαράβη, θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου και να αναδείξουμε τον κίνδυνο  και τα αίτια του πολέμου. Να αποκαλύψουμε ποια είναι η πραγματική αιτία των πολέμων. Φταίει άραγε, ο άπληστος χαρακτήρας των ανθρώπων, ένας τρελός Φύρερ, ένας φανατικός που αποφάσισε να ρίξει τους δίδυμους πύργους, ένας φιλόδοξος στρατηγός; Ή μήπως οι πόλεμοι γίνονται  για να ξαναμοιραστούν οι αγορές, τα πετρέλαια, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι δρόμοι μεταφοράς των εμπορευμάτων; Κυρίως όμως, θέλουμε να παλέψουμε για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά όλου του κόσμου, Ειρήνη!"

Στο χώρο θα υπάρχουν:

Έκθεση φωτογραφίας
Έκθεση αντιπολεμικού και παιδικού βιβλίου
Χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά
 
Θα παρουσιαστούν:

Αφήγηση παραμυθιού για τους μικρούς μας φίλους
Προβολές
Θεατρικό από την Ομάδα Γυναικών

Η εκδήλωση θα κλείσει με τους "The Black Strat Band"
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.