Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ωρίμανση και ωριμότητα

EDITORIAL
10 Οκτωβρίου 2024 / 19:39
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Να δουλεύουμε ολημερίς και ολονυκτίς για τους Γερμανούς, τους Εγγλέζους, τους Αλβανούς και την Εφορία, προκειμένου να κάνουν τις διακοπές τους, τους τζίρους και το κομάτι τους.

Ωρίμανση και ωριμότητα

Με τρέλανε! Άρχισε να μου εξηγεί το γιατί φέτος δεν ήταν μια και τόσο καλή χρονιά! Η αφορμή δόθηκε με την πρόβλεψη πως του χρόνου θα είναι χειρότερα!!! Άρχισα να αναρρωτιέμαι που βρίσκομαι; Παρακολούθησα όμως την ανάλυση μέχρι τέλους, με μια εντυπωσιακή για μένα ψυχραιμία και διάθεση εγκρατούς ακρόασης. Πρόκειται για μανιέρα της μόνιμης τέτοιας στάσης, μικρομεσαίων κυρίως επαγγελματιών, που ακόμα και στις χρονιές ρεκόρ, κουνάνε το κεφάλι τους με απελπισία, στο ερώτημα, πως τα πήγατε φέτος;

Η επωδός είναι είτε πως τα στοιχεία των αφιξοαναχωρήσεων είναι πειραγμένα (σ.σ. ας πούμε από τους Γερμανούς (;) και μάλιστα για μια απροσδιόριστη αιτία) είτε πως ακόμα κι αν δεχτούμε πως είναι σωστά, προφανώς οι αφικνυόμενοι δεν παραμένουν εδώ. Χρησιμοποιούν το κερκυραϊκό αεροδρόμιο να πάνε για διακοπές στην Αλβανία και την Ήπειρο. Μάλιστα εξ αυτού του λόγου, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Κέρκυρα, έπιασαν φέτος πάτο εφόσον υποχρεώθηκαν να αποδέχονται τη διαμονή μιας διανυκτέρευσης, που δεν συμφέρει. Τις τρώει το καθημερινό πλυντήριο, σεντόνια, μαξιλαροθήκες και πετσέτες.

Ύστερα για το ότι δεν πάμε και τόσο καλά, όσο φαίνεται, δίνεται και η ακόμα εξήγηση. Η ψηφιακή αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών δεν επιτρέπει συναλλακτικά bypass και έτσι καταλήγει στην εθνική πούρσα υποχρεωτικά το 1/4 του τζίρου, κάτι που δεν ήταν έτσι μέχρι πρότινος.

Με λίγα λόγια, χάρη τους κάνουμε. Να δουλεύουμε ολημερίς και ολονυκτίς για τους Γερμανούς, τους Εγγλέζους, τους Αλβανούς και την Εφορία, προκειμένου να κάνουν τις διακοπές τους, τους τζίρους και το κομάτι τους. Ίσως και να πρέπει να αλλάξουμε στάση. Να γίνουμε πιο αυστηροί και λιγότερο διαλλακτικοί.

Στην πραγματικότητα, εκτός της εγγενούς γκρίνιας, που γίνεται ενίοτε και για ξεκάρφωμα, η εμβάθυνση της επιχειρηματικής/επενδυτικής δραστηριότητας (και) στον κερκυραϊκό τουρισμό προκαλεί καταστάσεις κατατεθειμένης υπερεργασίας, ιδιαιτέρως από τους μικρούς κομπάρσους της ωραίας μας πόλης, με ολοένα και μικρότερη απόδοση. Αλλά γι' αυτό το αναμφισβήτητο και αναπόφευκτο, πώς να το κάνουμε, δε φταίει η Αλβανία. Άσε που στα χνάρια μας βαδίζει κι αυτή. Είναι θέμα χρόνου η ωρίμανση και της γείτονος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.