Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είσαι ό, τι δηλώσεις!

EDITORIAL
09 Οκτωβρίου 2024 / 19:36
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

... και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μνενεμ.. εμείς μετά δεν δεχτήκαμε!

Οι δηλώσεις on camera, δίκην αντιπροέδρου τότε του Εδεσσαϊκού (2006), μαρτυρούν τον τρόπο που αποπειρώνται την κυκλοφοριακή διαχείριση του ιστορικού κέντρου. Έτσι τα λεκτικά μπρος-πίσω δεν αφορούν σε εκφραστικές αδυναμίες αλλά σε διοικητικές παλινωδίες, που διατυπώνονται αναλόγως. Η χθεσινή επίσκεψη επί του πεδίου (σ.σ. Καμπιέλου) των εκπροσώπων του Δήμου, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, ήταν συνέχεια της σύσκεψης στο Δημαρχείο. Σε εκείνη, οι εκπρόσωποι των Υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης είχαν διατυπώσει τη διαμαρτυρία τους ότι στις μέρες τουριστικής αιχμής δεν μπορούν να περάσουν στην παλιά πόλη σε περίπτωση ανάγκης.

Έτσι χτές αποπειράθηκαν επιτόπια αυτοψία ώστε να διαπιστώσουν σε ποιους δρόμους από τους οποίους απαγορεύεται η διέλευση, χρησιμοποιούνται. Και σα να μην έφτανε αυτό, στολίζονται με τέντες και τραπεζοκαθίσματα που εντέλει καθιστούν αδύνατη την επείγουσα διέλευση. Στο αλλοπρόσαλο της διατύπωσης παρατηρεί κανείς ότι δεν είναι δυνατόν να ξαναπαγορευτεί το απαγορευμένο αλλά ούτε και να επιτραπεί το... απαγορευμένο. Εκεί είναι που σπεύδουν οι μόνιμοι κάτοικοι που διατείνονται πως τα μόνον τα «δικά τους λιγοστά αυτοκίνητα» πρέπει να διέρχονται. Από 'κει δηλ. που ξεκίνησε όλη αυτή κουβέντα, που εξακολουθεί να αντιστρατεύεται την κοινή λογική ενώ για την αποτροπή του πολιτικού κόστους οι διοικούντες έχουν καρδιά να αναθέτουν μελέτες μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. Και σε αναμονή της παρουσίασης της μελέτης, να συσκέπτονται και να επισκέπτονται μετατρέποντας το προσωρινό σε αέναο.

... Θωμάς Μάτσιος, αντιπρόεδρος ΠΑΕ Εδεσσαϊκός: Ναι, ναι, α μπράβο. Ύστερα ακούς μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτή ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι, ε και μείς ύστερα είπαμε: Ντάξι θέλουμε εεε... δεν θέλουμε και μείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θελουμε, είπαν.. δέν θέλουμε και εμεις το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε και μείς θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μνενεμ.. εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά από όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά το παιχνίδι όποτε το κάνει, το ορίσει η ΕΠΑΕ. Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.