Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και διοικώντας τα να κλαις!

EDITORIAL
27 Σεπτεμβρίου 2024 / 19:54
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Δεν εντυπωσιάζει δυστυχώς, η ομολογία του σημερινού αρμοδίου αντιπεριφεριάρχη για τις υφιστάμενες εκκρεμότητες του έργου της παράκαμψης του Βρυώνη, που περιφέρεται ως ώριμο από τη δεκαετία του ΄00 ακόμα!

Ρελάνς στον προκάτοχό του για την παράκαμψη του Βρυώνη, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο Γ. Μάμαλος αποκάλεσε τον Ορφανουδάκη, Μινχάουζεν, ενώ δεν παρέλειψε και τις αιχμές προς τη Ρόδη Κράτσα, που «... διοικούσαν τα Ιόνια Νησιά από το Κολωνάκι & τις Βρυξέλλες»! (Σ.σ. Η υπογράμμιση του Μαμάλου στην γραπτή του δήλωση)! Επί της ουσίας παρέλκει όποια αναφορά στην ηθική της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε δυο πολιτικούς εκπροσώπους της ίδιας παράταξης, κλώνους του ίδιου χώρου. Άλλωστε κανείς δεν παραξενεύεται σήμερα που η ρητορική ολούθενα είναι καθημερινό φαινόμενο προς άγραν εντυπώσεων. Όμως την επιλογή της Ρόδης δεν την κάναμε εμείς κι ούτε στην συνέχεια σπεύσαμε στον κερκυραϊκό προεκλογικό «θρίαμβο» του πρωθυπουργού, που προφανώς και αυτός δεν διοικεί τη χώρα από το Κολωνάκι και τις Βρυξέλλες!

Ας είναι, η ομολογία του σημερινού αρμοδίου αντιπεριφεριάρχη για τις υφιστάμενες εκκρεμότητες του έργου, που περιφέρεται ως ώριμο από τη δεκαετία του '00 ακόμα, βαρύνει πέραν όλων των άλλων, τον Νομάρχη, Στ. Πουλημένο, τον γ.γ. της ΠΙΝ, Σ. Βόσδου, τον πρώτον αιρετό περιφερειάρχη, Σπ. Σπύρου, τον Θ. Γαλιατσάτο και βεβαίως τον δήμαρχο Τρεπεκλή και τους επιγόνους του. Επί των ημερών τους καθηλώθηκε η παράκαμψη, όπως αποκαλύπτει και σήμερα ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης, ενώ οργίασε και η κατ' εξαίρεση παρόδια δόμηση στην ε.ο. Λευκίμμης, που απογείωσε την επικινδυνότητα του δρόμου, εκτός βεβαίως της ταλαιπωρίας, στην οποία υπέβαλε καθημερινώς τον κόσμο.

  • (Ενδεικτικά από το αρχείο της κ.Ε.: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον Κερκυραίο Αναστάσιο Λάτσα, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (10/23) στην Εθνική Οδό Κέρκυρας - Λευκίμμης, στην περιοχή Καλλιθέα. 
  • Μοιραία αποδείχθηκε για τον 75χρονο, Δ. Δρόσο η προσπάθεια του να διασχίσει το πρωί της Κυριακής (11/14) στο ύψος της περιοχής Τσάρου. 
  • Ο στοιχειωμένος δρόμος, που κατ' ευφημισμόν αποκαλείται εθνική οδός Λευκίμμης, τράβηξε στα σπλάχνα του ένα ακόμα θύμα του Μολώχ της ασφάλτου. Εκεί ακριβώς που άφησε την τελευταία του πνοή, πριν από πέντε χρόνια ο τυπογράφος Μολινάρης, ξεψύχησε την Τετάρτη η Άννα Μαρία, ένα οκτάχρονο αγγελούδι. Ήταν περίπου 7:30 το πρωί (1/19) κι η μικρή περίμενε το σχολικό για το Δημοτικό του Βιρού).

Καληνύχτα και καλή τύχη!

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.