Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ε, Σπηλιά είναι, όσο νάναι μπάζει!

EDITORIAL
10 Σεπτεμβρίου 2024 / 18:31
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Και σα να μην έφτανε αυτό, το έργο για μια ακόμα φορά δεν ολοκληρώθηκε στην ώρα του και αναμένεται για τρίτη, τέταρτη φορά, θα σας γελάσω και δεν θέλω, να μπει γέφυρα σε επόμενο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα!

Δεν θέλω να ξαναγράψω για την Σπηλιά που πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή, νερά και απόβλητα. Πλήθος τα άρθρα στην Ενημέρωση για την υποχρέωση των αρμοδίων να προκρίνουν το υδραυλικό έργο του λιμενικού στην περιοχή, έτσι ώστε να απορρέουν στη θάλασσα τα νερά. Ων ουκ έστι αριθμός! Εις ώτα μη ακουόντων. Αυτών τούτων, των σημερινών Αρχών, που ξανάτανε Αρχές. Και των προηγούμενων και όλων των άλλων τέλος πάντων από το 2000 και μετά, που μια κακοτεχνία στο δίκτυο έγινε μόνιμος, σχεδόν παραδοσιακός εφιάλτης για κατοίκους και επιχειρήσεις στο έμπα της παλιάς πόλης, του μνημείου του ιστορικού κέντρου.

Η δικαιολογητική επωδός ίδια, εδώ και δυο δεκαετίες. Διαφωνίες κορυφής ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον ΟΛΚΕ με ολίγη από ΔΕΥΑΚ, καθόσον το έργο επιβλέπεται για λογαριασμό του Οργανισμού από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΙΝ. Ποιό ακριβώς έργο επιβλέπεται; Αυτό της αποπεράτωσης του μικρού καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο Καφέ γυαλί, στο οποίο προστέθηκε η απορροή του παντοροϊκού δικτύου αποχέτευσης και κανείς μα κανείς δεν σκέφτηκε να προτάξει το υδραυλικό του λιμενικού έργου. Να λυτρώσει τους περίοικους. Κανείς. Από το 2000!

Και σα να μην έφτανε αυτό, το έργο για μια ακόμα φορά δεν ολοκληρώθηκε στην ώρα του και αναμένεται για τρίτη, τέταρτη φορά, θα σας γελάσω και δεν θέλω, να μπει γέφυρα σε επόμενο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα! Στο μεταξύ και μέχρι τότε όλοι θα περιμένουν άλλον ένα χειμώνα.

Και το πιο ωραίο είναι ότι μπορεί να πνίγεται η περιοχή στο σκατό, πρόλαβε όμως ο Κερκυραίος υφυπουργός να μας ειδοποιήσει πως η κυβέρνηση, έτσι και τελειώσει, θα το βγάλει κι αυτό στο σφυρί! Μνήσθητί μου, Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.