Τετάρτη 03.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τη Λία Μαθιουδάκη!

EDITORIAL
28 Ιουνίου 2024 / 17:35
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Αυτοί οι άνθρωποι του ΝΑΟΚ, ιδίως οι παλιότεροι, είναι φορείς πολιτισμού, πέραν των αναμνήσεων και της νοσταλγίας που μπορεί και να εκπέμπουν.

Η αναφορά στον πολιτισμό δεν παραπέμπει υποχρεωτικά στις τέχνες και στα γράμματα αλλά στο υπόδειγμα ζωής και σχέσεων που αναβλύζει από αυτήν την ονειρεμένη παραλία στα πρανή των κερκυραϊκών τειχών.

Είναι ίσως το φως, εκτός από τη μητέρα-θάλασσα; Οι σκιές του Παλαιού Φρουρίου το δειλινό; Η φυσική άμυνα στον μαΐστρο; Η απόλυτη έκθεση στην σοροκάδα; Το αποτύπωμα του ήλιου στα κορμιά των αθλητών; Είναι η απόλυτη οικογενειακή ζωή, που πρόσφερε αφειδώς; Τα αδέλφια που έκαμες;

Είναι η χαρά της επιτυχίας; Οι αγκαλιές; Το πανηγύρι; Είναι η περίσκεψη της ήττας; Οι αγκαλιές; Η απόφαση για την επόμενη αναμέτρηση;

Είναι η ανάγνωση του βιβλίου, σταυροπόδι στα πέτσα ένα ήσυχο απόγευμα; 

Είναι το φλερτ; Οι έρωτες γύρω από τα λεμβαρχεία και το κολυμβητήριο; 

Είναι μήπως ο φλόκος που παίζει στην αλλαγή κατεύθυνσης ή μήπως το ρυθμικό παράγγελμα του πηδαλιούχου; Μια συχνότητα από μακριά να τη φέρνει ο αέρας χωρίς τις πλευρικές της, πίσω;

Πόση πίστη να απαιτούσε η αδιάκοπη υποστήριξη και πάντοτε παρουσία της Λίας Μαθιουδάκη σε όλα τα παιχνίδια του πόλο; Τόσο που νόμιζε κανείς πως αν δεν εμφανιστεί η Λία, παιχνίδι δεν πρόκειται να γίνει!

Και τώρα; Τώρα προστέθηκε άλλο ένα αερικό πάνω από το κολυμβητήριο. Μαζί με τον Αλίφα και τον Λιντοβόη τον Γιώργο, τον Παπαδάτο, τον Ζορό και τόσου(ε)ς άλλου(ε)ς να προστατέψουν αυτήν τη θάλασσα, τη φτιαγμένη από το περίσσεμα του ιδρώτα αθλητριών και αθλητών!

Γι' αυτό μην ονειρεύεστε να την «αξιοποιήσετε». Θα πέσει η Λία να σας φάει και δεν θα είναι βεβαίως μόνη της!!!

Στο στιγμιότυπο, η Λία με την κίτρινη μπλούζα στο κέντρο, πίσω από τον Τσιμίνο, σε εκδήλωση τιμής και αγάπης στον προπονητή Άλκη Καρούλη (2019)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.