Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίο Νίκο!

EDITORIAL
25 Ιουνίου 2024 / 15:55
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Δεν είναι η ώρα για αναλύσεις και «εξυπνάδες». Είναι η ώρα του πένθους για τον ξαφνικό και αδόκητο χαμό. Η ώρα της περισυλλογής και της θλίψης.

Η απώλεια του Νίκου Μάνδυλα την ώρα της δουλειάς σε εργατικό ατύχημα, συγκλόνισε και 'μας εδώ στην Ενημέρωση. Ήταν παρών όποτε χρειάστηκε, γεμάτος ζωή και διάθεση για προσφορά. Μας κέρδισε και τώρα μας λείπει! Το λιγότερο η έκφραση συλλυπητηρίων στην οικογένεια και τους φίλους του.

Διαχειριζόμενοι τα νέα, συχνά εναλλάσσεται η χαρά με τον πόνο. Ο σφυγμός της κοινωνίας χτυπάει στα μηνίγγια του δημοσιογράφου, και σ' αυτές τις περιπτώσεις πονάει.

Είναι η πίεση του χρόνου, η πίεση της δουλειάς; Ποιός ξέρει; Πάντως αυτό το υπόδειγμα ζωής, το διαρκές κυνηγητό των υποχρεώσεων, που ποτέ δεν τελειώνουν, είναι συνήθως ο ηθικός αυτουργός. Η αιτία που δίνει νόημα στην κακιά στιγμή, που δυστυχώς νοηματοδοτεί έτσι την απώλεια.

Αυτός ο ρυθμός δεν είναι ανθρώπινος. Πιο σωστά εισβάλλει και παραβιάζει τον ανθρώπινο ρυθμό και στην καλύτερη περίπτωση εξουθενώνει. Στην χειρότερη σκοτώνει.

Όμως δεν είναι η ώρα για αναλύσεις και «εξυπνάδες». Είναι η ώρα του πένθους για τον ξαφνικό και αδόκητο χαμό. Η ώρα της περισυλλογής και της θλίψης. Αντίο Νίκο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.