Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο πόντες

EDITORIAL
18 Ιανουαρίου 2024 / 12:06
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Η πόλη έχει ανάγκη οργανωμένης λαϊκής πλαζ. Εκεί δηλ. που μπορεί να κάνει το μπάνιο του ο πάσα εις, προσερχόμενος ποδαράτα και δίχως να ξοδεύει μια περιουσία.

Τέτοια είναι τα λουτρά στο Μον Ρεπό. Χώρος αναψυχής, όχι μόνον των περιοίκων, αλλά και όσων ανεβοκατεβαίνουν την παραλιακή από την πόλη. Τώρα η παραλία μαραζώνει κι ο πόντες καταρρέει, συνεπεία της εγκατάλειψης. Μπορεί λουόμενοι να περιορίστηκαν στον Μύλο αλλά δεν φτάνει.
Κι όμως κανείς δεν πρέπει να εξεπλάγη με την σιωπηρή μετάθεση στον αόριστο χρόνο της απόδοσης επιτέλους του παραλιακού μετώπου της πόλης από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, στον κεντρικό Δήμο. Ο υφ. Ναυτιλίας, Παππάς, κατά την προεκλογική του επίσκεψη είχε διαβεβαιώσει (https://enimerosi.com/.../Mesa-ston-Oktobrio-i-paraxorisi...) πως η σχετική τροπολογία θα έβρισκε τη θέση της σε νομοσχέδιο ίσαμε το τέλος του '23. Δεν τη βρήκε ακόμα. Και σα να μην έφθανε μόνον αυτό, κατά την προχθεσινή συνάντησή του με τον Γκίκα στο υπουργείο, τηρήθηκε σιγή ασυρμάτου σχετικά με το θέμα. Μια δικαιολογία θα μπορούσε να είναι πως η παρουσία του δημάρχου των Παξών μαζί με τον βουλευτή, επέβαλε ατζέντα Παξών αλλά δεν θα ήταν και τόσο πειστικό ένα τέτοιο επιχείρημα.
Να εξηγηθούμε, η ακτογραμμή συμπεριλαμβανομένων και των όποιων κατασκευών ανήκουν στην ΚΕΔ όμως μπορεί κάλλιστα η χρήση τους να αποδοθεί στον Δήμο, κι εκείνος να αναλάβει την αποκατάσταση της υποδομής και της πρόσβασης. 
Σημειωτέον πως η ΚΕΔ όταν ρωτήθηκε σε ανύποπτο χρόνο δημοσιογραφικά από την κ.Ε., για τις προϋποθέσεις αποκατάστασης του υπόλοιπου πλακάδου στα κουρτελάτσα της Γαρίτσας, είχε απαντήσει αφοπλιστικά, ζητήστε την άδεια, να τη δώσουμε ευχαρίστως να το φτιάξετε! Γιατί κάτι ανάλογο να μην ισχύει συνολικά για όλες τις ακτές της πόλης, συμπεριλαμβανομένης τώρα και της επίμαχης, ώσπου τέλος πάντων να δεήσει και να αποδοθεί το συνολικό μέτωπο στον Δήμο;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.