Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κλέουσα (*), η Κλαίουσα και η Κλαιωμιλία (**)

Σπύρος Στεφανίδης
05 Αυγούστου 2022 / 14:00

Γράφει ο Σπύρος Στεφανίδης

Χθες στα τοπικά κανάλια της τηλεόρασης είδαμε και τη μεταμόρφωση μιας ολόκληρης παράταξης από Κλέουσα σε Κλαίουσα και σε Κλαιωμιλία!

Σύμφωνα (έστω και με την αυθαίρετη χθεσινή προσθήκη της λέξης ‘’γυναίκα’’) με το γνωμικό ‘Αρχή άνδρα δείκνυσι’’ αυτός ο άρχων ή άρχουσα πιστεύω ότι πρέπει να πάψει να αποπειράται να νουθετεί το Δήμο, αφου προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει προπομπούς (sic) και παλαιούς κατά συρροήν αμελείς να εφαρμόσουν την κειμένη νομοθεσία όπως είχαν τότε καθήκον! (Ας μη ταλαιπωρούν ξανά το Νόμο)

Ο Νόμος δεν είναι λάστιχο, δεν επιδέχεται χρυσές τομές, μέσους όρους και άλλες προφάσεις εν αμαρτία ή ακόμη και από καλή προαίρεση.

Μεγάλη είναι  η απογοήτευσή μου από την θετική ψήφο δύο επιστημόνων ΑΕΙ, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,στους οποίους έστειλα ιδιαίτερη επιστολή με παραίνεση να τιμήσουν τον τίτλο τους και παρεά  τα εν πολλοίς σαθρά ως κατά κόρον υποκειμενικά επιχειρήματα να απορρίψουν οιαδήποτε παράταση βάσει επιστημονικών κριτηρίων αφορώντων τη φυσιολογία του ανθρώπου και τη ψυχοσωμτική υγεία του (είχα επισυνάψει ακόμη σχετικό  άρθρο από επιστήμονες του Ψυχιατρικού Συλλόγου των ΗΠΑ  που ορίζει ως ελάχιστη απαιτούμενη διαρκεια καθημερινού νυχτερινού ύπνου ενηλίκων 8 συνεχείς ώρες).

Τώρα πως ένας κάτοικος της παλαιάς πόλης θα συμπληρώσει το 8ωρο ενώ θα πάει να κοιμηθεί έστω στις 12.00 μ.μ και θα είναι στις 07.00 ή ακόμη και 08.00 στην εργασία του το ΑΓΝΟΗΣΑΝ και αυτοί!!!
 
Με εκτίμηση
 
Σπύρος Στεφανίδης
 
(*) Δική μου έστω και αδόκιμη απόδοση της θηλυκής εκδοχής του ονόματος  διαβόητου Αρχαίου Αθηναίου Δημαγωγού.
(**) Κλαιωμιλία: Ομαδικό κλάμμα,θρήνος