Πέμπτη 06.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γράμματα στον εαυτό μου!

Editorial
30 Σεπτεμβρίου 2016 / 13:40

Η υποχρέωση-κατάρα της στελέχωσης του κράτους κι έτσι η αφυδάτωση του κόμματος, έχει επισημανθεί πολλές φορές (και) από την στήλη, με τεκμηρίωση από την ιστορία της Αριστεράς. Αφορμή υπήρξε και ΄δω με την μετακίνηση των λιγοστών στελεχών του μέχρι πρότινος πολύ μικρού ΣΥΡΙΖΑ στον τοπική Διοίκηση και άλλους θεσμούς.

Ίσως γι' αυτό τον λόγο ο Συντονιστής της Νομαρχιακής, Κ. Γκούσης, δεν παραιτήθηκε από το κομματικό του πόστο όταν ανέλαβε περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης. Οι πιο έμπειροι και καλοπροαίρετοι σύντροφοί του, έσπευσαν να διευκρινίσουν πρόσφατα και ενόψει συνεδρίου, ότι εδώ και μερικούς μήνες δεν ασκεί τα συντονιστικά, κομματικά του καθήκοντα, που έχουν έστω προσωρινά ανατεθεί σε μια ομάδα στελεχών.
Όμως τυπικά προΐσταται τόσο του κόμματος όσο και της Δ/νσης Εκπαίδευσης. Και δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό ώστε να μην εκφράσει (σ.σ. η Γραμματεία κι όχι η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ) την υποστήριξή της στον βαλλόμενο πανταχόθεν περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης. Κι έτσι να κεράσει ο Γιάννης τον... διψασμένο Γιάννη!
Αναλόγως και πριν από λίγο καιρό, η Γραμματεία (σ.σ. και όχι η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ) δεν άντεξε στον πειρασμό να μην εκδηλώσει τη μαχητική της αντίθεση προς (και) την σκέψη ακόμα να χρησιμοποιηθεί η εγκατάσταση ΧΥΤΑ Λευκίμμης ώστε να αποσυμφορηθεί η εφιαλτική κατάσταση με τα σκουπίδια, που σοβούσε στο νησί. Η καταγωγή του συντονιστή δεν αποδεικνύεται ότι έπαιξε κάποιο ρόλο σ' αυτή την ανακοίνωση κι ας είχαν διατυπωθεί οι σχετικές θέσεις του αιρετού δημάρχου και στελέχους του κόμματος, Κ. Νικολούζου... Ας είχε αναλάβει ο περιφερειάρχης, Θ. Γαλιατσάτος, (σ.σ. επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ του Κ. Γκούση) πρωτοβουλία για την τεχνική διερεύνηση των αρνητικών αιτιάσεων των φορέων της Λευκίμμης για την αποτίμηση της εκεί (εγ)κατάστασης. Ο συντονιστής της Γραμματείας, της Νομαρχιακής και στέλεχος του κράτους, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ήταν εκεί, καταμεσής του δρόμου να αποκρούσει τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών να επισκεφθούν τα Μεσοράχια... Τότε η Γραμματεία, της Νομαρχιακής του κυβερνώντος κόμματος δεν βρήκε κάτι να ανακοινώσει... Δε μεταδίδω άλλο!