Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τεμπλόνι: Φως, περισσότερο φως!*

Editorial
07 Ιουλίου 2016 / 14:38

Η παρέμβαση της Εισαγγελέως είναι αυτονόητη. Η παράταση αυτής της κατάστασης δεν περιποιεί τιμή στους Κερκυραίους ούτε συνιστά αναφορά στον πολιτισμό τους.

Πολύ δε περισσότερο δεν αρμόζει στην οικονομία τους. Η ατιμωρησία των υπευθύνων είναι η πρώτη αιτία για την απώλεια της εμπιστοσύνης κι έτσι την καχυποψία και τις ακραίες επιλογές ωστε "νά' χουμε κρατήσει και την πισινή". Το απόγειο αυτής της τρέλας το ζούμε ακόμα, με την απέλπιδα προσπάθεια να επανέλθουν οι μυρωδιές της Κέρκυρας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 
Και πολύ που άργησε η Εισαγγελία!
Η στήλη δυσκολεύεται να ξεχάσει την συμπεριφορά υπηρεσιακού παράγοντα που στην ερώτηση, "πόσες φορές θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι το Τεμπλόνι λειτουργεί εκτός προδιαγραφών για να το κλείσετε;", απάντησε "αν ήξερα ότι θα έκανες αυτή την ερώτηση θα σε παρέπεμπα να την υποβάλλεις γραπτώς"! Και κάπως έτσι καταντήσαμε έτσι όπως καταντήσαμε! Με την αλαζονεία του ανεξέλεγκτου και της ατιμωρησίας!!!
Η υπόθεση σκουπίδια χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα τόσο στους χειρισμούς όσο και στην τεχνική διερεύνηση. Πολύ δε περισσότερο στη δικαστική εκκαθάριση του κερκυραϊκού ιστορικού της. Και τούτο όχι σαν πράξη εκδίκησης (σ.σ. άλλωστε έχουμε όλοι εκδικηθεί ήδη τον εαυτό μας και το νησί με τον χειρότερο τρόπο) αλλά με διαπαιδαγωγητική προσδοκία. Να σταματήσει εδώ το κακό και να μην επαναληφθεί ποτέ και με κανέναν τρόπο.
Αυτό το καλοκαίρι είναι κρίσιμο για την υπόθεση. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε στις 2 Σεπτεμβρίου που λήγει και το τελεσίγραφο των κατοίκων του Τεμπλονίου είτε θελήσουν να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και να ξανακλείσουν την εγκατάσταση εκεί, επειδή δεν θάχει γίνει κάτι, είτε όχι!
* Βολφκγκανγκ Γκέτε: Mehr Licht!". Τα τελευταία του λόγια