Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επαναφορά της κανονικότητας ή άλλοθι και αγωνιώδης προσπάθεια εξεύρεσης συμμάχων;

Φίλιππος Μπερδούσης
28 Ιουλίου 2018 / 11:30

Μια απάντηση στην πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη με την σύσκεψη για «την επιστροφή στην κανονικότητα»: «...Όσο όμως διάβαζα, τις τοποθετήσεις τους, τόσο ξεχείλιζε η οργή μέσα μου. Οργή γιατί ο κ. Νικολούζος μας είπε, ότι δεν έφεραν αυτοί τα Μ.Α.Τ. αλλά εμείς που διαμαρτυρόμαστε!!!»

Με μεγάλη προσοχή διάβασα τις τοποθετήσεις τόσο του κ. Γαλιτσάτου, όσο και του κ. Νικολούζου, στη προχθεσινή σύσκεψη που προκάλεσε ο κ. Γαλιατσάτος, «για την επαναφορά της κανονικότητας στη Λευκίμμη».
Όσο όμως διάβαζα, τις τοποθετήσεις τους, τόσο ξεχείλιζε η οργή μέσα μου.
Οργή γιατί ο κ. Νικολούζος μας είπε, ότι δεν έφεραν αυτοί τα Μ.Α.Τ. αλλά εμείς που διαμαρτυρόμαστε!!!
Τέτοιο θράσος, ούτε και από τον κ. Νικολούζο δεν το περίμενα!
Μας έχει συνηθίσει βέβαια να θεωρεί ότι για την πλήρη απραξία και ανικανότητα της Δημοτικής αρχής, σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα, κάποιοι άλλοι φταίνε, ενώ αυτός είναι ο μέγας «πάπας» της αυτοδιοίκησης, γνωρίζει τα πάντα και ποτέ δεν κάνει λάθος!
Δεν σας προβληματίζει κ. Νικολούζο το γεγονός ότι σε κανένα πρόβλημα της Κέρκυρας δεν έχετε δώσει λύση όσο είστε στην καρέκλα του Δημάρχου;  Οδικό δίκτυο, νερό, σκουπίδια, σχολεία, πολιτισμός, αγροτική οδοποιία, δημοτικός φωτισμός, όλα σε πλήρη εγκατάλειψη.
Η Κέρκυρα σχεδόν τέσσερα χρόνια λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο! Αν κάνω λάθος, πολύ θα ήθελα να μου απαριθμήσετε τις επιτυχίες σας όλα αυτά χρόνια.
Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι επί τέσσερα συναπτά χρόνια δεν έχετε κάνει το παραμικρό για την επίλυση του προβλήματος της αποκομιδής και διάθεσης των στερεών αποβλήτων; Για να φθάσουμε σήμερα στο σημείο να παραδεχτείτε δημοσίως, ότι στο «επόμενο διάστημα» θα εκπονηθεί η μελέτη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Και τέσσερα χρόνια τι κάνατε; Περιμένατε να φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, στο απόλυτο μηδέν για να μας πείτε, ότι σε μερικά «τέρμινα» θα έχουμε τη μελέτη;
Μα ποιος να σας πιστέψει σήμερα μετά από τις δεκάδες ψέματα, μετά από τους τόσους οδικούς χάρτες που εξαγγείλατε και μετά πετάξατε στις χωματερές που δημιουργήσατε, μετά από την τόση κοροϊδία τόσο στους κατοίκους του Τεμπλονιού, όσο και σ’ αυτούς της Λευκίμμης;
Ίσως θα έπρεπε να κάνετε ένα ακόμη ταξίδι στην Κίνα ή την Αμερική για να ξεκαθαρίσει η σκέψη σας μπας και ξελαμπικάρει το μυαλό σας και καταλάβετε επί τέλους που βρίσκεστε.
ΕΣΕΙΣ κ. ΝΙΚΟΛΟΥΖΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΑΣ ,ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΦΟΡΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. 
ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΑΥΤΟΥΣΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΒΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΤΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΩΝ, (ΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;), ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. 
ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ ΜΟΝΟΝ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΤΑΙ!!!
Οργή και για τον κ. Γαλιατσάτο, που όψιμα διαπίστωσε την πλήρη κατάλυση της Δημοκρατίας στη Λευκίμμη και ζητά τώρα «διάλογο», σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να βρει συμμάχους στην βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική του, και όχι για να επαναφέρει μια κανονικότητα που ο ίδιος με τις ενέργειες του εγκατέστησε.
Κύριε Γαλιατσάτε, για ποια επαναφορά της κανονικότητας μιλάτε; Ακόμα και σήμερα, επιμένετε να λέτε, ότι «μια μικρή μειοψηφία τρομοκρατεί τους υπόλοιπους» και δεν τους αφήνει να εκφραστούν για να σας δικαιώσουν!
Εσάς δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι καλέσατε στη σύσκεψη σας όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Λευκίμμης και πάνω από είκοσι πολιτιστικά, αθλητικά, περιβαλλοντικά και άλλα σωματεία της περιοχής και κανείς δεν ανταποκρίθηκε;
Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι στις κινητοποιήσεις στη Λευκίμμη, συμμετέχουν πάνω από 1500 άτομα κάθε φορά; Και μιλάμε για οικογένειες, νέους ανθρώπους, παιδιά και γέροντες! Όλοι αυτοί κ. Γαλιατσάτο είναι τρομοκρατημένοι από εμάς;
Μα αν έχουμε τη δύναμη να τρομοκρατούμε τόσο κόσμο, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσουμε να τρομοκρατήσουμε και σας, μήπως και συνέλθετε!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ κ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΕ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Α.Τ., ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.
Μέχρι προχθές μας χαρακτηρίζατε «χρυσαυγίτες», μας λέγατε ότι εκτρέφουμε το αυγό του φιδιού, και τώρα μας καλείτε σε διάλογο; Μα ποιόν θέλετε να κροϊδέψετε; Πιστεύετε ότι είστε τόσο έξυπνος και όλοι εμείς τόσο ηλίθιοι; 
Όμως ο σοφός λαός μας έχει μια παροιμία που ίσως θα έπρεπε να θυμάστε: «ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΟΥΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΠΙΑΝΕΤΑΙ»
ΑΛΛΟΘΙ ΨΑΧΝΕΤΕ κ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΕ!
ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ; ΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ; ΠΟΤΕ, ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ, ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ «Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ». ΤΙ ΣΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ;
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΕΣΕΙΣ;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ κ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ!
ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ 
ΟΙ ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΤΥΧΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ.
ΕΞ’ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, Ή ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕΣΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΟΥΜΕ!
* ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ