Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με σύνεση και συναίνεση

Κανονισμός παλιάς πόλης
08 Απριλίου 2016 / 11:43

Είναι μια περίοδος που η Κέρκυρα δείχνει σα να ετοιμάζεται ν΄ ανέβει κατηγορία! Κι ο λόγος δεν γίνεται για την ποδοσφαιρική ομάδα αλλά κυρίως για την ιστορική πόλη. Μια ομοβροντία κανόνων και σχεδίων αφορά στην καθημερινή της λειτουργία και την οικονομική της συμπεριφορά.

Η κ. Ενημέρωση ανταποκρινόμενη στο αίτημα των διαδικτυακών και έντυπων φίλων δημοσιεύει σήμερα ένα σημαντικό μέρος του Κανονισμού αστικής λειτουργίας που αφορά στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο ιστορικό Κέντρο. 
Στην σαββατοκυριακάτικη έκδοση θα δημοσιευτεί το μέρος εκείνο, που αναφέρεται στην έκθεση των εμπορευμάτων.
Κι αυτό είναι ένα πληροφοριακό σημείωμα για δυο εκδόσεις αλλά και για τον ιστοτόπο enimerosi.com, όπου θα αναρτηθούν τα κείμενα για να ικανοποιήσουν την ανάγκη της πληροφορίας, της αξιολόγησης των κανόνων και της εφαρμογής τους.
Σημαντική παράμετρος των νέων ρυθμίσεων, που ολοκληρώνει μια θεαματική πρώτη παρέμβαση στην καθημερινότητα από τη δημοτική αρχή, οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτές σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Ν. Αναστασόπουλο θα εφαρμοστούν από φέτος, ανεξαρτήτως της πορείας των έργων σε λιμάνι, Σπηλιά και λιμάνι, που μπορεί και να προκάλεσαν τέτοιες, πρώτες σκέψεις.
Το ζητούμενο είναι να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη και να βελτιωθεί η οικονομική της απόδοση. Οι επαγγελματίες δηλώνουν επιφυλακτικοί ενώ οι κάτοικοι ανησυχούν μήπως εγκλωβιστούν τελικώς στα... "έγκατα" του μνημείου και γίνουν το ζωντανό... ντεκόρ του.
Αυτή την συζήτηση αποπειράται σήμερα και αύριο να αναδείξει η Ενημέρωση, πάσει δυνάμει και με τις κατά το δυνατόν περισσότερες και επικαιροποιημένες πληροφορίες. Ας πρυτανεύσει η καλή πίστη...