Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι θα απογίνει με το κτηματολόγιο στην Κέρκυρα;

Από την συνάντηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Γ. Κοντού με τον εκπρόσωπο της εργολάβου Κοινοπραξίας «ΓΕΩΚΑΤΑΓΡΑΦΗ» Β. Τσίγκα
ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ
17 Οκτωβρίου 2024 / 18:09

Μόνον το 15% της Κτηματογράφησης προβλέπεται να εκτελεστεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου! Ζητείται επειγόντως νέα παράταση των δηλώσεων. Συνάντηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου με τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου με τον εκπρόσωπο της εργολάβου Κοινοπραξίας «ΓΕΩΚΑΤΑΓΡΑΦΗ» Β. Τσίγκα, που έχει αναλάβει το έργο της κτηματογράφησης σε Κέρκυρα και Θεσπρωτία.  

Το ποσοστό δηλώσεων στην Κέρκυρα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο (με λίγο καλύτερο της Θεσπρωτίας). Όταν γίνει η επεξεργασία των δηλώσεων από την Κοινοπραξία και απορριφθούν οι ελλιπείς δηλώσεις, το έργο υπολογίζεται να φτάσει στο 15%. 

Σε ερώτηση του προέδρου του ΔΣΚ αν έχει προβλεφτεί κάτι για την επόμενη μέρα και το υπόλοιπο 85%, η απάντηση ήταν αρνητική. 

Ο κ. Τσίγκας ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει προανάρτηση, αλλά κατευθείαν οριστική ανάρτηση, επομένως η λήψη δηλώσεων θα σταματήσει από την 01/12/2024 και μετά. Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των στοιχείων των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, καθώς θα κριθούν και οι ενστάσεις, αλλά μόνο εκείνες που αφορούν στις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί.  

Στη συνέχεια και εφόσον δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, το οριστικό ποσοστό (αυτό το ελάχιστο) θα ενταχθεί στο λειτουργούν Κτηματολόγιο και η κτηματογράφηση, πλέον, θα πρέπει να διενεργείται από το Κτηματολογικό Γραφείο ΙΝ, που κανείς όμως δεν εγγυάται ότι θα μπορεί να το κάνει, εφόσον δυσκολεύεται να υλοποιήσει ακόμα και την τακτική του εργασία. 

Το Κτηματολογικό Γραφείο σε περιπτώσεις ασάφειας θα ζητά δικαστικές αποφασεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σχεδόν το σύνολο της κερκυραϊκής ιδιοκτησίας στα Δικαστήρια!