Σάββατο 21.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κεντρική Κέρκυρα: Συνεδριάζει στις 25/09 το Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
20 Σεπτεμβρίου 2024 / 14:50
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η Συνεδρίαση θα μεταδίδεται ζωντανά με livestreaming

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 25/09, στις 19:00, θα γίνει η 24η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, η οποία θα είναι Τακτική και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (κτήριο πρώην Νομαρχίας. Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει:

- Ανακοινώσεις.

- Ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού

Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας (στο πλαίσιο ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. Παρατηρήσεις και προτάσεις επί του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό

(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Χαλικιόπουλος).

2. Ανάληψη από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων του Συνδέσμου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος (ΣΥ.Π.Α.Π.) Κέρκυρας

(Εισηγητές οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Βουσολίνος και Π. Γιαννούλης).

3. Αυτεπάγγελτη κατάργηση θέσης περιπτέρου. Μετατόπιση – μετεγκατάστασή του σε νέα θέση, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 29-22/6.9.2024 (ΑΔΑ: ΡΗ9Α46ΜΓ2Α-Ξ05) Απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βουσολίνος).

4. Έγκριση παραχώρησης της χρήσεως του γηπέδου ποδοσφαίρου ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ στον

Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Κορακιάνας, για την αθλητική περίοδο 2024 – 2025 (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Γιαννούλης).

5. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Επισκευή κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας).

6. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας του έργου «Επισκευή και συντήρηση

Σχολικών Κτιρίων Β/θμιας Εκπαίδευσης 2023» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας).

7. Έγκριση άρσης διακοπής και χορήγησης 7ης παράτασης προθεσμίας του έργου «Έργα

συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου ΔΕ Αχιλλείων, Παλαιοκαστριτών, Παρελίων» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας).

8. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2024

(Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Θεοφανή Τσιμπούλη).

9. Έγκριση Β’ τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων του δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2024 (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Θεοφανή Τσιμπούλη).

10. Έγκριση παραχώρησης της χρήσης δημοτικού ακινήτου στο εργατοϋπαλληλικό Σωματείο Ο.Τ.Α. Π.Ε. Κέρκυρας «Η Κέρκυρα» (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Θεοφανή Τσιμπούλη)

11. Αναγνώριση οφειλής και καταβολή χρηματικής αποζημίωσης αντί της παροχής γάλακτος στους δικαιούχους εργαζόμενους (Μόνιμους και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), για το έτος 2023 (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Νεράντζης).

12. Έγκριση μετάθεσης του συμβατικού χρόνου παράδοσης των υλικών της υπ’ αριθμόν

12242/4.4.2024 σύμβασης με τίτλο «Προμήθεια προκάτ Δημοτικό Συνεργείο» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Νεράντζης).

13. Ονομασία δράσης προληπτικής ιατρικής του Δήμου μας σε «Δράση Προληπτικής Ιατρικής Περικλή Μπαλανίκα: Σκολίωση και Στοματική Υγιεινή» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Γαλάνης).

14. Έγκριση παραχώρησης χρήσης της Αίθουσας της Ιονίου Βουλής για την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής της παρέμβασης «Φιλικές Κοινότητες για την προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού (ΑΜΑΛΘΕΙΑ), με ταυτόχρονη φιλοξενία Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Γαλάνης).

Η Συνεδρίαση θα μεταδίδεται ζωντανά με livestreaming (link σύνδεσης: bit.ly/3hdRFnR).

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.