Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τους συνέλαβαν στην Κεφαλονιά για εξαπάτηση υπερήλικης

ΓΕ.Π.Α.Δ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
11 Σεπτεμβρίου 2024 / 10:51
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό που απέσπασαν από την υπερήλικη, κινητά τηλέφωνα καθώς και το όχημα που χρησιμοποίησαν κατά τη δράση τους

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Δύο άνδρες ηλικίας 38 και 49 ετών συνελήφθησαν την Τρίτη 10/09, καθώς εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης εις βάρος 94χρονης γυναίκας. Ειδικότερα:

Το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν καθώς το μεσημέρι της ίδιας μέρας τηλεφώνησαν στην υπερήλικη γυναίκα και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, έπεισαν αυτή και τους παρέδωσε, έξω από την οικία της, το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ και 412 δολαρίων Η.Π.Α.

Ακολούθησε, άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου που είχε σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας, λίγο πριν τη διαφυγή τους από το νησί.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διαπράττει απάτες, και κατά περίπτωση για το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθώς ο 49χρονος κατείχε πλαστό διαβατήριο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό που απέσπασαν από την υπερήλικη, το οποίο και της επιστράφηκε,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • ακτοπλοϊκά εισιτήρια,
  • πλαστό διαβατήριο καθώς και
  • ρουχισμός που φορούσε ο 49χρονος κατά την τέλεση της απάτης.

Προανάκριση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.  

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.