Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ερωτήσεις Καρύδη για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
28 Αυγούστου 2024 / 13:10
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 28/08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο ερωτήσεις φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/08 ο επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία», Γ. Καρύδης. Η πρώτη αφορά τη δυνατότητα ενεργοποίησης της γεώτρησης στο κτήμα Μέρλιν και η δεύτερη τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, ώστε να αποκτηθεί ο χώρος του εργοστασίου Δεσύλλα. Ακολουθεί το κείμενο των ερωτήσεων:

«1Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Πρόσφατα έγινε γνωστό, ότι όσον αφορά στο θέμα της λειτουργίας  των γεωτρήσεων, ο ΔΕΔΔΗΕ προτίθεται  άμεσα να ηλεκτροδοτήσει τη γεώτρηση στο κτήμα ΜΕΡΛΙΝ, που είναι σε θέση να παράσχει αρκετή ποσότητα νερού στην περιοχή αυτή αλλά και στην πόλη της Κέρκυρας.

Παράλληλα μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η συμφωνία μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμου για τον διακανονισμό και τις δόσεις εξόφλησης των οφειλομένων από τη ΔΕΥΑΚ στη Δ. Ε. Η. ποσού 14.525.000 ευρώ.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Τι ισχύει τελικά; Υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης της λειτουργίας της γεώτρησης στο κτήμα ΜΕΡΛΙΝ για την ενίσχυση της παροχής νερού στην περιοχή και την πόλη της Κέρκυρας, που δεινοπαθεί καθημερινά λόγω των διακοπών ύδρευσης;

 

2Η ΕΡΩΤΗΣΗ

 Όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί η τράπεζα Πειραιώς, έχει δρομολογήσει τον 5ο πλειστηριασμό του ακινήτου του ‘’Εργοστασίου Δεσύλλα’’ για τις 22 Νοεμβρίου 2024 με τιμή πρώτης προσφοράς 5,3 εκ. ευρώ.

Με δεδομένη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της δημοτικής σας αρχής για τη διαπραγμάτευση με την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε ο Δήμος μας να αποκτήσει την κυριότητα του ‘’Εργοστασίου Δεσύλλα’’,

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Ποιες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει και ποια η εξέλιξή τους, ώστε να αποκτηθεί από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ο ιστορικός χώρος του Εργοστασίου Δεσύλλα;»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.