Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην συμπτύξεις τμημάτων (video)

ΕΛΜΕ
28 Αυγούστου 2024 / 12:27
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ΠΔΕ Κέρκυρας το πρωί της Τετάρτης 28/08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διοίκηση Εκπαίδευσης στις Αλυκές Ποταμού πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας το πρωί της Τετάρτης 28/08. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Κέρκυρας.

Ενάντια στην συγχωνεύσεις τμημάτων

Η αφορμή για την συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι οποίες σύμφωνα με την ΕΛΜΕ καλούν τους διευθυντές των σχολείων να συγκροτήσουν στο  myschool τα τμήματα, με βάση τα τρέχοντα αριθμητικά δεδομένα του μαθητικού δυναμικού, χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψη ούτε οι παραπεμπόμενοι μαθητές, ούτε η πρόβλεψη που κατατέθηκε στην πλατφόρμα e-eggrafes για τις αναμενόμενες εγγραφές του Σεπτεμβρίου.

Η ΕΛΜΕ θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες οδηγίες προωθούν τη συγκρότηση των τμημάτων να γίνεται με τα μέγιστα όρια, δηλαδή με 25 έως 28αρια τμήματα, με μαζικό κόψιμο ολιγομελών τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών Β' και Γ' Λυκείου σε όμορες σχολικές μονάδες, με κατάργηση της παράλληλης και τμημάτων ένταξης, με υποχρεωτικές μετακινήσεις στη 2η ξένη γλώσσα.

Επιπλέον, δε λογαριάζουν ούτε καν τη μείωση των μαθητών σε τμήματα που έχουν μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες όπως προβλέπεται.

Συνέντευξη τύπου

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων μίλησαν μετά το τέλος της διαμαρτυρίας σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

Τόσο ο Αχ. Καπετάνιος όσο και ο Λ. Στράντος τοποθετήθηκαν ενάντια στο «κόψιμο» τμημάτων, 18 τμήματα Γενικής Παιδείας και 19 τμήματα Πληροφορικής – Τεχνολογίας μόνο στην Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Καπετάνιος, τα τμήματα κλείνουν για να γίνουν περικοπές προσωπικού, ενώ χαρακτήρισε αυτές τις αλλαγές «αντιεκπαιδευτικό έγκλημα».

Θεωρεί ότι αντί να δημιουργηθούν δομές όπως ενισχυτική διδασκαλία, παράλληλη στήριξη, σπρώχνουν τα παιδιά στην παραπαιδεία και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια με σκοπό να διαλυθεί η δημόσια και δωρεάν παιδία.

Τόνισε ότι το θέμα θα τεθεί και σε δημοτικά συμβούλια και φορείς και ο αγώνας θα γίνει πιο δυνατός το επόμενο διάστημα.

Ο Λ. Στράντος από την πλευρά του ανέφερε ότι «Οι γονείς είμαστε ανάστατοι λόγω της απόφασης του Υπουργείου να συμπτύξει τμήματα και να στοιβάζονται οι μαθητές. Καλούμε τους γονείς μέσα από τους συλλόγους γονέων να διεκδικήσουμε μαζί, κανένα τμήμα να μην συμπτυχθεί, κανένα τμήμα να μην κοπεί.»

 

 

 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

VIDEO@ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.