Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ναι από το υπουργείο Πολιτισμού για αιολικό πάρκο στα Διαπόντια

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
07 Αυγούστου 2024 / 19:59

Επειδή «δεν προκαλείται άμεση ή έμμεση βλάβη σε χερσαίες, παράκτιες και ενάλιες θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και στα εγκείμενα προστατευόμενα μνημεία».

ΑΘΗΝΑ. Στην έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το ypodomes.gr, όπως προκύπτει από την Απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 2 Αυγούστου, το υπουργείο Πολιτισμού δίνει εν μέρει το πράσινο φως στη ΣΜΠΕ καθώς όπως αναφέρει σε κάποιες περιοχές «δεν προκαλείται άμεση ή έμμεση βλάβη σε χερσαίες, παράκτιες και ενάλιες θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και στα εγκείμενα προστατευόμενα μνημεία».

Οι περιοχές που πήραν το πράσινο φως του υπουργείου Πολιτισμού είναι οι εξής: 1. Η θαλάσσια περιοχή των Διαποντίων Νήσων, 2. Η θαλάσσια περιοχή της Χίου, 3. Η θαλάσσια περιοχή των Ψαρών, 4. Η θαλάσσια περιοχή της Ικαρίας (δύο θέσεις Ικαρία 1, Ικαρία 2), 5. Η θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων (Α της νότιας Εύβοιας), 6. Η θαλάσσια περιοχή της Κύμης, 7. Η θαλάσσια περιοχή του Αγ. Ευστρατίου (τρεις θέσεις Ευστράτιος 1α , Αγ. Ευστράτιος 1β, Αγ. Ευστράτιος 2), 8. Η θαλάσσια περιοχή της Δονούσας (δύο θέσεις Δονούσα 1, Δονούσα 2), 9. Η θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, 10. Η θαλάσσια περιοχή της Κάσου, 11. Η θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου, 12. Η θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων, 13. Η θαλάσσια περιοχή Κρήτη 2β, Κρήτη 3, Κρήτη 4, 14. Η θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου και 15. Οι δύο θαλάσσιες περιοχές χωροθέτησης πιλοτικών έργων Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, νοτίως της ακτογραμμής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και βορείως – βορειοανατολικώς της Σαμοθράκης.