Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεπεκλής- Καραγκούνης συζήτησαν για εργασιακά αλλά και ύδρευση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
20 Ιουλίου 2024 / 17:27
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γ. Τρεπεκλής, στη διάρκεια της συζήτησης έθιξε και στον Κ. Καραγκούνη το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουλίου, στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Κέρκυρα.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε στον Υφυπουργό ότι στην Κέρκυρα, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, καλπάζει η ιδιωτική πρωτοβουλία, άρα και η ανάπτυξη, η οποία επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό μέσα από τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν για παράδειγμα μόνο η Κέρκυρα υποδέχεται σχεδόν 4 εκατ. επισκέπτες, ενώ συνολικά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων των 230.000 κατοίκων υποδέχεται πάνω από 6,5 εκατ. τουρίστες.

Ο Γ. Τρεπεκλής, στη διάρκεια της συζήτησης έθιξε και στον Κ. Καραγκούνη το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η Κέρκυρα είναι στο κόκκινο» και επισήμανε στον κ. Καραγκούνη ότι ο Πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί από τον ίδιο προσωπικά για το ζήτημα αυτό, το οποίο ταλανίζει τις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον συμπλήρωσε: «Εδώ και 30 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις είχαν δεσμευτεί ότι θα λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης στην Κέρκυρα με τη μεγάλη επένδυση των φραγμάτων, χωρίς ωστόσο, να έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, αν και τελευταία είχε διαφανεί ότι το εν λόγω έργο πνοής θα μπορούσε να ξεκινήσει. Παρ’ όλ’ αυτά η Κέρκυρα παραμένει αντιμέτωπη με την έλλειψη ύδρευσης, με τον Πρωθυπουργό να έχει πλήρη ενημέρωση για το θέμα, με αποτέλεσμα να είμαστε όλοι εν αναμονή των δικών του πρωτοβουλιών προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση σ’ ένα διαχρονικό πρόβλημά μας».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι το Υπουργείο προσπαθεί να είναι δίπλα στις κοινωνίες και στους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα πολλώ δε μάλλον στις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά και ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για θέματα του χαρτοφυλακίου του, όπως η ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και το μέτρο της έκτακτης βάρδιας, ενώ τέθηκαν επί τάπητος και ζητήματα όπως οι συνθήκες εργασίας, η έλλειψη εργατικού προσωπικού κ.α.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ακόμα ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης και ο Βασίλης Καλούδης εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Κέρκυρας.

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.