Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέσσερεις συλλήψεις για ληστεία παραθεριστών στη Ζάκυνθο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
14 Ιουλίου 2024 / 13:07
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 14/07 αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου συνέλαβαν τέσσερα άτομα, ηλικίας από 17 μέχρι 20 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραξε ληστεία και απόπειρα ληστείας εις βάρος παραθεριστών στο Λαγανά Ζακύνθου. Ειδικότερα:

Μετά από σχετικές ενημερώσεις, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, εντόπισαν τους παραπάνω δράστες να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών που περιπολούσαν στην περιοχή, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πριν τα μεσάνυχτα του Σάββατο 13/07, οι τέσσερεις δράστες κινούμενοι με αυτοκίνητο, προσέγγισαν παραθεριστή αφαιρώντας του με τη χρήση σωματικής βίας τα παπούτσια που φορούσε και χρηματικό ποσό, συνεχίζοντας να τον χτυπούν κρατώντας τον μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ λίγη ώρα μετά με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να αφαιρέσουν προσωπικά αντικείμενα από δύο ακόμη παραθεριστές.   

Στην κατοχή τους, καθώς και στο όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 1 πλαστικό πιστόλι, λυμένο στα εξαρτήματά του,
  • 2 ξύλινα ρόπαλα,
  • το χρηματικό ποσό των 1.215 ευρώ και
  • 4 κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και απόπειρα του ιδίου αδικήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη κατακράτηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.   

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

ΦΩΤΟ@ΓΕ.Π.Α.Δ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.