Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Πουλημένου με στελέχη της ΕΥΔΑΠ (video)

ΕΥΔΑΠ
12 Ιουλίου 2024 / 12:25
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Νέες γεωτρήσεις σε Γαστούρι, Μπενίτσα και Άφρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με εκπροσώπους της ηγεσίας της ΕΥΔΑΠ συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 12/07 ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στ. Πουλημένος και στελέχη της ΔΕΥΑ.

Η συνάντηση, έγινε στα πλαίσια της αποστολής των στελεχών της ΕΥΔΑΠ να συνεργαστούν και να συνδράμουν το έργο των περιφερειακών επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, το πιο σημαντικό που μπορούν να λάβουν τα στελέχη της ΔΕΥΑ που έδωσαν το παρόν σε αυτή τη συνάντηση είναι η τεχνογνωσία. Επιπλέον, δεν απέκλεισε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις.

Γεωτρήσεις

Αναφορικά με το πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές του νησιού (όπως Γαστούρι, Άη Γόρδη κ.α.), ο Δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν γίνει τρεις επιτυχείς γεωτρήσεις σε Γαστούρι, Μπενίτσα και Άφρα και επίκειται τέταρτη στον Κάτω Γαρούνα, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Σε περίπτωση που δεν αποδώσει το μέτρο αυτό, θα γίνουν περιορισμοί στην κατανάλωση και, ενδεχομένως, ενίσχυση του υδραγωγείου από κάποιο διπλανό με καλύτερους όρους λειτουργίας.

VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΦΩΤΟ@pixabay

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.