Παρασκευή 19.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία των ξεναγών για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού

ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
11 Ιουλίου 2024 / 16:39
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Στην διαμαρτυρία έδωσε το παρόν τόσο ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων όσο και το Εργατικό Κέντρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απεργία κατέβηκε η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων την Πέμπτη 11/07. Η κινητοποίηση αποτέλεσε μέρος της Πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ).

Η απεργία γίνεται ως αντίδραση στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Τουρισμού στη Βουλή, το οποίο ο οποίο, σύμφωνα με την ΠΟΞΕΝ «ανάμεσα σε άλλα με τον προτεινόμενο ορισμό του ξεναγού περιορίζει το έργο του σε κλειστούς και περίκλειστους χώρους, παρά το γεγονός ότι η ιστορία, τα αξιοθέατα και ο πολιτισμός της Ελλάδας δεν είναι «περιχαρακωμένα». Ταυτόχρονα οι προσπάθειες και προτάσεις των ξεναγών για ενίσχυση του ελέγχου των παρανόμων ξεναγήσεων δεν εισακούονται ενώ ακόμη και το έργο της Σχολής Ξεναγών υποβαθμίζεται».

Επιπλέον, η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών προχώρησε και σε στάση εργασίας από τις 09:00 έως τη13:00. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση  συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου στις 10:00 όπως είχε προκαθοριστεί.

Στην διαμαρτυρία έδωσε το παρόν τόσο ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων όσο και το Εργατικό Κέντρο.

ΦΩΤΟ@ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.