Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

12 φιάλες αίμα συλλέχθηκαν από τους εθελοντές αιμοδότες του ΤΕΕ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
05 Ιουλίου 2024 / 15:24

Στο πλαίσιο της 14ης οργανωμένης αιμοδοσίας της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών ΤΚ/ΤΕΕ «Σχεράνι»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών ΤΚ/ΤΕΕ – «Σχεράνι» και η Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, σε συνεργασία  με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, πραγματοποίησαν χθες (04/07), την 14η οργανωμένη αιμοδοσία στα γραφεία του.

Στην αιμοδοσία όπου συμμετείχαν τακτικά μέλη της Ομάδας Εθελοντών αιμοδοτών του Π. Τμήματος αλλά και μη τακτικά μέλη, συλλέχθηκαν 12 φιάλες αίμα, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε συμμετοχή και στη διαδικασία εγγραφής στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αιμοδοσίας του ΤΚ/ΤΕΕ: Το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ ίδρυσε το έτος 2011 την Τράπεζα Αίματος με το όνομα «Σχεράνι» (Σχερία + ρανίς = σταγόνα), η οποία με την υπ’ αρ. ΑΝΤ/2019/Σ07/Τ/02/12/02/2019 απόφαση της Αντιπροσωπείας του Π. Τμήματος μετονομάστηκε σε Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών ΤΚ/ΤΕΕ «Σχεράνι».

Να επισημάνουμε ότι από το έτος ίδρυσης της «Σχεράνι», έχει συλλεχθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός φιαλών αίματος, ενώ έχουν καλυφθεί απόλυτα οι ανάγκες σε αιμοδοσία αρκετών μηχανικών και μελών των οικογενειών τους. Η Επιτροπή Αιμοδοσίας και η Διοίκηση του Π. Τμήματος θα συνεχίσουν τις οργανωμένες αιμοδοσίες που σε τακτική βάση πραγματοποιούνται δύο ετησίως.

Το αίμα είναι αγαθό που το έχουμε όλοι.

Όλοι το χρειαζόμαστε.Αλλά ούτε πουλιέται, ούτε αγοράζεται.

Η αιμοδοσία είναι κορυφαία ένδειξη αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

 

 

 

ΦΩΤΟ ΤΕΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ