Παρασκευή 05.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ένα μήνα η απόφαση για το ΣΜΑ της Ν. Κέρκυρας

ΣΜΑ
03 Ιουλίου 2024 / 08:57
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η «Ε» επικοινώνησε με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νότιας Κέρκυρας, Κυριακούλα Παυλοπούλου και με τον επικεφαλής της ΛΑΣΥ Σταμάτη Πελάη, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τις εξελίξεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στο Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας της Παρασκευής 28/06.

Η «Ε» επικοινώνησε με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νότιας Κέρκυρας, Κυριακούλα Παυλοπούλου και με τον επικεφαλής της ΛΑΣΥ Σταμάτη Πελάη, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τις εξελίξεις.

Δύο επικρατέστερες τοποθεσίες

 Σύμφωνα με την Κ. Παυλοπούλου, στη συνεδρίαση έδωσε το παρών ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος ανέλυσε τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρεί ένας ΣΜΑ. Υπάρχουν επιλογές τοποθεσιών, περισσότερες από τριάντα είναι ο συνολικός αριθμός των τοποθεσιών, με δύο να είναι οι επικρατέστερες. Οι δύο αυτές τοποθεσίες βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Κρητικών και Βιταλάδων. Από τους δύο αυτούς χώρους, έχει προκριθεί ο ένας καθώς είναι μεγαλύτερος σε έκταση και έτσι προσφέρει περισσότερο χώρο για τη δημιουργία ΣΜΑ. Βέβαια η Κ. Παυλοπούλου τόνισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση.

Σε ένα μήνα η λήψη απόφασης

Ο επικεφαλής της ΛΑ. ΣΥ. από την πλευρά του, ανέφερε ότι σε ερώτησή τους προς τον πραγματογνώμονα (περιβαλλοντολόγο) αυτός απάντησε ότι του ανατέθηκε να ελέγξει ανάμεσα σε 34 ακίνητα αν είναι  κατάλληληα. Μετά από ερώτηση της ΛΑΣΥ, αποδείχθηκε ότι δεν είχε συμβατική σχέση με το δήμο. Του ανατέθηκε δια λόγου.

Όπως ανέφερε ο Στ. Πελάης, η ΛΑΣΥ αμφιβάλλει αν έχει γίνει η διαδικασία, διότι ζήτησαν να μάθουν ποια είναι τα ακίνητα και δεν έλαβαν απάντηση ούτε από την δημοτική αρχή, ούτε από το μελετητή.

Στο τέλος της συζήτησης υπήρξε ψηφοφορία που δίνει ένα μήνα παράταση διαβούλευσης στο θέμα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να προταθούν νέα οικόπεδα για πιθανή τοποθεσία του ΣΜΑ. Τότε, σε ένα μήνα, θα ληφθεί και η απόφαση.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.