Τετάρτη 03.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Κ. Κέρκυρας: Την προσεχή Τετάρτη η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
01 Ιουλίου 2024 / 09:52

Καθαριότητα, αποκομιδή, ύδρευση, κυκλοφοριακό μεταξύ των ερωτήσεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η 3η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας στο Δήμο Κ. Κέρκυρας. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (κτίριο πρώην Νομαρχίας – Διεύθυνση: Σαμάρα 13) στις 7 το απόγευμα.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις:

1η Ερώτηση από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού, Δημοτικής Ενότητας Αχιλλείων, κ. Κωνσταντίνο Λουκά: Σχεδιασμός και ενέργειες από την Πολιτική Προστασία, για το θέμα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας αντιπυρικής περιόδου 2024.

2η Ερώτηση από το δημοτικό Σύμβουλο της Παρατάξεως «Κερκυραίων Δήμος – Κέρκυρα 2028» κ. Νικόλαο Καλόγερο: Πόσες απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα αναφορικά με όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου και ποιο είναι το συνολικό ποσό των απευθείας αναθέσεων από πλευράς της δημοτικής αρχής.

3η Ερώτηση από τον Επικεφαλής της Παράταξης «Αλλάζουμε Ρότα» κ. Παναγιώτη Μεταλληνό: Το κυκλοφοριακό και παρεμβάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας και εμφάνισης της πόλης.

4η Ερώτηση από τον Επικεφαλής της Παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία» κ. Γεώργιο Καρύδη: η ύδρευσης στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Προβλήματα.

5η Ερώτηση από τη Δημοτική Σύμβουλο της Παρατάξεως «Κερκυραίων Δήμος – Κέρκυρα 2028» κ. Χρυσούλα Τόμπρου-Γκίνη: Για ποιο λόγο καθυστέρησε και δεν έχει ακόμα συντελεστεί η απεντόμωση και δεχόμαστε εκατοντάδες παράπονα από κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες για την πρωτοφανή εμφάνιση τόσων πολλών κατσαρίδων στην πόλη μας μεγάλου μεγέθους και μάλιστα "ιπτάμενων" σε σπίτια, καταστήματα και κοινόχρηστους χώρους.

6η Ερώτηση από την Επικεφαλής της Παρατάξεως «Κερκυραίων Δήμος – Κέρκυρα 2028» κα Μερόπη – Σπυριδούλα Υδραίου: Έντονο πρόβλημα με την καθαριότητα και την αποκομιδή τόσο των συμμίκτων όσο και των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε όλο το Δήμο και με την απουσία καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους, με συνέπεια την έντονη δυσοσμία και εικόνες τριτοκοσμικές που θυμίζουν έναν πολύ κακό παρελθόν που δεν επιθυμούμε να ξαναβιώσουμε. Πώς σκοπεύετε να διαχειριστείτε την κατάσταση από εδώ και πέρα, διότι ήδη το πρόβλημα είναι έντονο και η δυσφήμιση μεγάλη. 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ