Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από πνιγμό ο θάνατος του 55χρονου Αμερικανού τουρίστα στο Μαθράκι

ΠΝΙΓΜΟΣ
18 Ιουνίου 2024 / 15:08
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Τις έρευνες συνέδραμε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κέρκυρας με 6 μέλη της, η Ειδική Μονάδα Έρευνας & Διάσωσης Κέρκυρας με 4 μέλη της και οι δύο ομάδες με πλήρη διασωστικό εξοπλισμό, δυο drone και θερμική κάμερα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Ερυθρός Σταυρός, η ΕΠΟΜΕΑ Β. Κέρκυρας και εθελοντικές ομάδες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από πνιγμό προήλθε ο θάνατος του 55χρονου Αμερικανού τουρίστα που αγνοούνταν στο Μαθράκι. Η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή Ι. Αϊβατίδη επιβεβαιώθηκε μετά την νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε ο ίδιος στη σορό του άτυχου άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής 16 Ιουνίου, σε ερημική παραλία, σε απόκρημνη περιοχή του νησιού.

Σύμφωνα με αθηναϊκά μέσα ο 55χρονος είναι γνωστός προπονητής ιπποδρομιών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο Τόμπι Σιτς ήταν για χρόνια βοηθός του διάσημου στο χώρο των ιπποδρομιών στις ΗΠΑ προπονητή Στιβ Ασμούσεν.

Επαφές γίνονται με την Αμερικάνικη Πρεσβεία για την μεταφορά της σορού. Επίσης η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε ότι το πτώμα ήταν αρκετές ημέρες στο νερό, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή. Ο 55χρονος Αμερικανός αγνοούνταν από τις 11 Ιουνίου και η εξαφάνισή του δηλώθηκε 2 ημέρες μετά, από τον Ελληνοαμερικανό φίλο του, ο οποίος τον φιλοξενούσε στο σπίτι του στο Μαθράκι.

Αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που είχαν σαρώσει το νησί για τον εντοπισμό του. Τις έρευνες συνέδραμε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κέρκυρας με 6 μέλη της, η Ειδική Μονάδα Έρευνας & Διάσωσης με 4 μέλη της και οι δύο ομάδες με πλήρη διασωστικό εξοπλισμό, δυο drone και θερμική κάμερα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Ερυθρός Σταυρός, η ΕΠΟΜΕΑ Β. Κέρκυρας, ο Αντιδήμαρχος Μαθρακίου, Σπύρος Αργυρός και εθελοντικές ομάδες.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.